Дослідження якості молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин

Автор(и)

  • Тетяна Іллівна Юдіна Київський національний торговельно-економічний університет вул. Кіото, 19, Київ, Україна, 02156, Україна
  • Ірина Анатоліївна Назаренко Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського, 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50005, Україна
  • Радіон Петрович Никифоров Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського, 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50005, Україна https://orcid.org/0000-0001-9823-9551

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.43407

Ключові слова:

молочно-рослинні фарші, концентрат зі сколотин, харчова цінність, біологічна цінність

Анотація

У роботі досліджено якість молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин. Визначено харчову цінність розроблених продуктів, кількісний та якісний склад білків, мінеральних речовин та вітамінів. Розраховано амінокислотний скор дослідних зразків, визначено ступінь перетравлення і відносну біологічну цінність молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин.

Біографії авторів

Тетяна Іллівна Юдіна, Київський національний торговельно-економічний університет вул. Кіото, 19, Київ, Україна, 02156

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології і організації ресторанного господарства

Ірина Анатоліївна Назаренко, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського, 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50005

Кандидат технічних наук, старший викладач

Кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи

Радіон Петрович Никифоров, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського, 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50005

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи

Посилання

  1. Maim, E. (1974). Utilization of milk proteins. Dairy Ind., 10, 379–380.
  2. Deinychenko, G. V., Yudіna, T. І., Vetrov, V. M. (2010). Novi vydy kopretsypitativ ta yikh vykorystannia v kharchovykh tekhnolohiiakh: monohrafiia. Donets'k: Donechchyna, 176.
  3. Lipatov, N. N., Sazhynov, S. Yu., Bashkirov, O. Y. (2001). Sovokupnoe kachestvo tekhnolohycheskikh protsessov molochnoi promyshlennosti i kolichestvennyie kriterii eho otsenki. Khraneniie i pererabotka selchozsyria, 4, 33–34.
  4. Shalyminov, O. V., Diatchenko, T. P., Kravchenko, L. O. et. al. (2003). Zbirnyk retseptur natsional'nykh strav ta kulinarnykh vyrobiv: Dlia pidpryiemstv hromad. kharchuvannia vsikh form vlasnosti. Kiev: Vydavnytstvo A.S.K.,848.
  5. Malіuk, L. P. (1995). Teoreticheskoіe i eksperimentalnoіe obosnovaniіe tehnologii polufabrikatov mnogofunktsionalnogo naznacheniіa iz rastitelnogo syrіa. Н., 317.
  6. Martynov, A. V. (2000). Mirovіe tendentsii postroeniіa assortimentnoі politiki. Molochnaіa promyshlennost, 2, 26.
  7. Farag, R., Ahmed, F., Abdel, G. J. (1987). Effect of milk processing on the unsaponifiables and phocholipids of milk fractions. Grasos у aceites, 1, 39–44.
  8. Nazarenko, T. A., Gavrilova, N. B. (2007). Issledovanie vliіaniіa rastitelnyh komponentov na biotehnologichesie parametry proizvodstva molochno-rastitelnogo fermentirovannogo desertnogo produkta. Vestnik Innovatsionnogo Evraziіskogo universiteta, 2, 193–200.
  9. Golubeva, L. V., Melnikova, E. I., Tereshkova, E. B. (2005). Ispolzovanie rastitelnogo syrіa v tehnologii molokosoderzhashchih produktov funktsionalnoі napravlennosti. Molochnaіa reka, 4, 38.
  10. Schenker, S. (1999). Functional foods. Milk Ind. Int., 101 (9), 2A–3A.
  11. Yudіna, T. І. (2001). Rozrobka molochno-bilkovogo kontsentratu zi skolotуn ta yogo vуkorуstannіa v tehnologiіah produktiv harchuvannіa. Kharkiv, 158.
  12. Yudina, T., Nazarenko, I. (2014). Biological Value Study for Milk-Plant Minced Masses from Buttermilk Concentrate. The advanced science journal, 2014 (2), 70–73. doi: 10.15550/asj.2014.02.070

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-06-29

Як цитувати

Юдіна, Т. І., Назаренко, І. А., & Никифоров, Р. П. (2015). Дослідження якості молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3(10(75), 10–14. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.43407

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв