Дослідження якості молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.43407Ключові слова:
молочно-рослинні фарші, концентрат зі сколотин, харчова цінність, біологічна цінністьАнотація
У роботі досліджено якість молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин. Визначено харчову цінність розроблених продуктів, кількісний та якісний склад білків, мінеральних речовин та вітамінів. Розраховано амінокислотний скор дослідних зразків, визначено ступінь перетравлення і відносну біологічну цінність молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин.
Посилання
- Maim, E. (1974). Utilization of milk proteins. Dairy Ind., 10, 379–380.
- Deinychenko, G. V., Yudіna, T. І., Vetrov, V. M. (2010). Novi vydy kopretsypitativ ta yikh vykorystannia v kharchovykh tekhnolohiiakh: monohrafiia. Donets'k: Donechchyna, 176.
- Lipatov, N. N., Sazhynov, S. Yu., Bashkirov, O. Y. (2001). Sovokupnoe kachestvo tekhnolohycheskikh protsessov molochnoi promyshlennosti i kolichestvennyie kriterii eho otsenki. Khraneniie i pererabotka selchozsyria, 4, 33–34.
- Shalyminov, O. V., Diatchenko, T. P., Kravchenko, L. O. et. al. (2003). Zbirnyk retseptur natsional'nykh strav ta kulinarnykh vyrobiv: Dlia pidpryiemstv hromad. kharchuvannia vsikh form vlasnosti. Kiev: Vydavnytstvo A.S.K.,848.
- Malіuk, L. P. (1995). Teoreticheskoіe i eksperimentalnoіe obosnovaniіe tehnologii polufabrikatov mnogofunktsionalnogo naznacheniіa iz rastitelnogo syrіa. Н., 317.
- Martynov, A. V. (2000). Mirovіe tendentsii postroeniіa assortimentnoі politiki. Molochnaіa promyshlennost, 2, 26.
- Farag, R., Ahmed, F., Abdel, G. J. (1987). Effect of milk processing on the unsaponifiables and phocholipids of milk fractions. Grasos у aceites, 1, 39–44.
- Nazarenko, T. A., Gavrilova, N. B. (2007). Issledovanie vliіaniіa rastitelnyh komponentov na biotehnologichesie parametry proizvodstva molochno-rastitelnogo fermentirovannogo desertnogo produkta. Vestnik Innovatsionnogo Evraziіskogo universiteta, 2, 193–200.
- Golubeva, L. V., Melnikova, E. I., Tereshkova, E. B. (2005). Ispolzovanie rastitelnogo syrіa v tehnologii molokosoderzhashchih produktov funktsionalnoі napravlennosti. Molochnaіa reka, 4, 38.
- Schenker, S. (1999). Functional foods. Milk Ind. Int., 101 (9), 2A–3A.
- Yudіna, T. І. (2001). Rozrobka molochno-bilkovogo kontsentratu zi skolotуn ta yogo vуkorуstannіa v tehnologiіah produktiv harchuvannіa. Kharkiv, 158.
- Yudina, T., Nazarenko, I. (2014). Biological Value Study for Milk-Plant Minced Masses from Buttermilk Concentrate. The advanced science journal, 2014 (2), 70–73. doi: 10.15550/asj.2014.02.070
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Тетяна Іллівна Юдіна, Ірина Анатоліївна Назаренко, Радіон Петрович Никифоров
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.