Метод стабільності потоку маси в розрахунках процесу екстрагування

Автор(и)

  • Екатерина Викторовна Георгиеш Одеська національна академія харчових технологій вул. Дворянська 1/3, м. Одеса, Україна, 65082, Україна https://orcid.org/0000-0002-7045-8039

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.43779

Ключові слова:

екстрагування, математична модель, тіла реальних розмірів, цільовий компонент, концентрація, розмір часток

Анотація

Створено математичну модель процесу вилучення цільового компоненту із матеріалу для тіл III класу. Для врахування впливу реальної форми поверхні тіла запропонована гіпотеза стабільності потоку мас. Проведено розрахунки відносної концентрації цільового компоненту при різній тривалості екстрагування. Визначено вплив температури і розміру частинок на ступінь вилучення цільового компоненту.

Біографія автора

Екатерина Викторовна Георгиеш, Одеська національна академія харчових технологій вул. Дворянська 1/3, м. Одеса, Україна, 65082

Аспірант

Кафедра теплоенергетики та трубопровідного транспорту енергоносіїв

Посилання

  1. Pluha, S. U. (2012). Razrabotka i naychnoe obosnovanie sposoba ekstragirovaniya iz yachmenya, gelydey i cikoriya gudkim dioksidom ugleroda Voron. gos.univers, 19.
  2. Maksudov, R. N., Egorov, A. G., Mazo, A. B., Alyaev, V. A., Abdulin, I. Sh. (2008). Matematicheskaya model ekstragirovaniya semyan maslichnyh kyltur sverchkriticheskim dioksidom ugleroda. Svephc. fluidu: Teoriya i practica, 2, 20–32.
  3. Mishenko, E. V., Mishenko, V. Ya. (2011). Modelirovanie processa ekstrakcii pectinovuh veshestv iz sveklichnogo goma s primeneniem vibracionnogo vozdeystviya.Vestnik ОrelGAU, 3, 80–82.
  4. Beloborodov, V. V. (1999). Ekstragirovanie iz tverduch materialov electromagnitnoum polem sverchvusokich chastot. Ing.-fiz. Gurnal, 1, 141–146.
  5. Beloborodov, V. V. (1966). Osnovnue processu proizvodstva rastitelnuch masel. Moscow: Pish. prom, 474.
  6. Lykov, A. V. (1978). Teplomassoobmen. Moscow: Energiya, 480.
  7. Leont’ev, A. I. (Ed.) (1979). Teoriya teplomassoobmena. Мoscow: Vyschayashkola, 495.
  8. Chemat, F., Gravotto, G. (2013). Microwave-assisted extraction for bioactive compounds. Theory and practice. New York: Springer, 248.
  9. Veynik, A. I. (1959). Pribligennuy raschet processov teploprovodnosti. Мoscow: Gos.ener.izd, 183.
  10. Lisyanskiy, S. M., Grebenuk, S. M. (1987). Ekstragirovanie v pishevoy promushlenosti. Moscow: Agropromizdat, 182.
  11. Potapov, A. N. (2012). Issledovanie diffuzionnyh svojstv ryabiny obyknovennoj (Sorbus AucupariaL.). Tehnika i terhnologiya pishevyh proizvodstv, 4, 1–5.
  12. Pushanko, N. N., Kuchar, V. N. (2013). Gidrodinamicheskie usloviya ekstragirovaniya i effektivnost rabotu diffuzionnuch ustanovok, 11, 2–6.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-06-29

Як цитувати

Георгиеш, Е. В. (2015). Метод стабільності потоку маси в розрахунках процесу екстрагування. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3(10(75), 4–9. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.43779

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв