Отримання високоплавкої фракції пальмової олії

Автор(и)

  • Лариса Николаевна Кузнецова Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук просп. Дзюби, 2А, м. Харків, Україна, 61019, Україна
  • Виктория Юрьевна Папченко Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук просп. Дзюби, 2А, м. Харків, Україна, 61019, Україна
  • Игорь Николаевич Демидов Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук просп. Дзюби, 2А, м. Харків, Україна, 61019, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.4579

Ключові слова:

пальмова олія, стеарин, фракціонування, фракція.

Анотація

Проаналізовано сучасний стан технології фракціонування рослинних олій. Розглянуто фракціонування пальмової олії кристалізацією з розчину в етиловому спирті. Отримана високоплавка фракція пальмової олії. Досліджено її основні фізико-хімічні характеристики.

Біографії авторів

Лариса Николаевна Кузнецова, Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук просп. Дзюби, 2А, м. Харків, Україна, 61019

Молодший науковий співробітник

Лабораторія інструментальних досліджень

Виктория Юрьевна Папченко, Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук просп. Дзюби, 2А, м. Харків, Україна, 61019

Кандидат технічних наук, науковий співробітник

Лабораторія інструментальних досліджень

Игорь Николаевич Демидов, Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук просп. Дзюби, 2А, м. Харків, Україна, 61019

Доктор технічних наук, професор, завідувач лабораторією

Лабораторія хімії жирів олійножирових виробництв

Посилання

  1. Павлова, И.В. Теоретические и экспериментальные основы развития технологии производства заменителя масла какао: автореф. дис. на соискание наук. степени д-ра техн. наук: спец. 05.18.06 [Текст] / И.В. Павлова; [ГНУ ВНИИЖ Россельхозакадемии]. – СПб, 2000. – 55 c.
  2. Сухонос, В.Д. Исследование, разработка технологии и внедрения пальмового масла как сырья для маргариновой продукции: автореф. дис. на соискание наук. степени канд. техн. наук. – Ленинград, 1981.
  3. Пантзарис, Т.П. Карманный справочник по использованию пальмового масла [Текст] / Т.П. Пантзарис – Министерство сырьевой промышленности, Малайзия, 2000. – 163 с.
  4. ДСТУ 4439:2005. Стеарин пальмовий. Загальні технічні умови. – Введ. 2006-07-01. – К.: Держпотребстандарт, 2006.-20 с.
  5. Панзарис, Ф. Свойства и возможности использования пальмового масла [Текст] / Ф. Панзарис // Олійно-жировий комплекс. – 2004. – № 4. – С. 79 – 82.
  6. Ярмак, А. Тропические горизонты [Текст] / А. Ярмак // Олійно-жировий комплекс. – 2003. – № 1. – С. 10 – 11.
  7. Демидов, И.Н. Использование этанола в масложировой промышленности [Текст] / И.Н. Демидов // Олійно-жировий комплекс. – 2004. – № 1. – С. 21 – 23.
  8. Демидов, И.Н. Использование этанола при фракционировании жиров – перспективная технология [Текст] / И.Н. Демидов, Л.Н. Кузнецова // Тезисы докладов 10-й международной конференции “Масложировая индустрия 2010”, 27-28 октября 2010 г. Санкт-Петербург – 2010. – С. 160 – 162.
  9. Кузнецова, Л.М. Дослідження фракціонування пальмової олії [Текст] / Л.М. Кузнецова, І.М. Демидов, В.Ю. Папченко // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. – 2012. – № 1. – С. 100 – 104.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-10-09

Як цитувати

Кузнецова, Л. Н., Папченко, В. Ю., & Демидов, И. Н. (2012). Отримання високоплавкої фракції пальмової олії. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(6(59), 15–16. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.4579

Номер

Розділ

Технології органічних та неорганічних речовин