Розробка моделі сенсорного контролю якості на харчових підприємствах

Автор(и)

  • Тарас Ігорович Ткаченко Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького бульв. Шевченка 81, м. Черкаси, Україна, 18031, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.4591

Ключові слова:

харчові підприємства, сенсорні випробування, цільовий споживач, контроль сенсорних характеристик, технологічний процес.

Анотація

В статті запропонована розробка моделі сенсорного контролю якості на харчових підприємствах. Програма безперервного контролю сенсорних характеристик на харчовому підприємстві створюється на базі розроблених автором відповідних критеріїв. В кількісних описових тестах атрибути сенсорної якості ідентифікуються із застосуванням звичайних шкал.

Біографія автора

Тарас Ігорович Ткаченко, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького бульв. Шевченка 81, м. Черкаси, Україна, 18031

Аспірант

Кафедра якості, стандартизації та органічної хімії

Посилання

  1. Кісь С. Я. Просторова графоаналітична модель комплексного менеджменту якістю функціонування організаційних утворень / С. Кісь, В. Петренко / Міжнародний бізнес та менеджмент: проблеми та перспективи в умовах глобалізації: міжнар. наук.-практ. конф. 22 –24 жовти., 2008 р.: тези доповід. – Тернопіль: Вид-во ТНЕУ, 2008. – С. 254 – 256.
  2. Нестеров П. С. Информационные аспекты стандартизации и управления качеством продукции / Нестеров П. С. – М.: Изд-во стандартов. – 2007. 153 с.
  3. Портянко Т. М. Роль провесно-орієнтованого менеджменту у побудові систем управління якістю на вітчизняних підприємствах / Т. М. Портянко, С. М. Коваленко, Д. І. Білик // Управління якістю в фармації: Матеріали науково-практичної конференції. – Харків, 2007. – С. – 145 – 148.
  4. Хімічева Г. І. Економічні аспекти впровадження інтегрованих систем управління / Г. І. Хімічева. – 2005. – С. 25-32. – Вісник КНУТД, № 2 (22).

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-10-09

Як цитувати

Ткаченко, Т. І. (2012). Розробка моделі сенсорного контролю якості на харчових підприємствах. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(6(59), 53–56. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.4591

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв