Дослідження системної вологи крохмалю зернових культур методом ЕПР

Автор(и)

  • Микола Іванович Погожих Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Андрій Олегович Пак Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Аліна Володимирівна Пак Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Максим Васильович Жеребкін Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.4594

Ключові слова:

системна вода, ЕПР метод.

Анотація

Відзначена актуальність розвитку фундаментальних уявлень про форми, структуру та стан води в харчових системах. Обгрунтовано введення для води харчової системи нового терміну «системна вода». Запропоновано для харчових систем створити базу даних за компонентами. Методом ЕПР-спінових міток досліджено кінетику видалення вологи із крохмальної губки з різною мольною концентрацією.

Біографії авторів

Микола Іванович Погожих, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор, завідуючий кафедри

Кафедра енергетики та фізики

Андрій Олегович Пак, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра енергетики та фізики

Аліна Володимирівна Пак, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук

Кафедра товарознавства в митній справі

Максим Васильович Жеребкін, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Здобувач

Кафедра енергетики та фізики

Посилання

  1. Погожих, М. І. Методика дослідження стану вологи в капілярно-пористих колоїдних тілах методом ЕПР-спінових міток [Текст] / М. І. Погожих, І. С. Ромоданов, А. О. Пак // Восточно-европейский журнал передовых технологий. – 2011. – № 2/6 (50). – С. 22-24.
  2. Погожих, М. І. Дослідження стану води в області гігроскопічного вологовмісту харчової сировини методом ЕПР-спінових міток [Текст] / М. І. Погожих, І. С. Ромоданов, А. О. Пак // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: Зб. наук. пр. – Харків: ХДУХТ, 2007. – Вип.1 (5). – С. 480-486.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-10-09

Як цитувати

Погожих, М. І., Пак, А. О., Пак, А. В., & Жеребкін, М. В. (2012). Дослідження системної вологи крохмалю зернових культур методом ЕПР. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(6(59), 62–66. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.4594

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв