Розробка способу використання кислотостійких ферментних препаратів селективної дії
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.46501Ключові слова:
заміс, ферментний препарат, сусло, бражка, водорозчинні вуглеводи, нерозчинний крохмаль, концентраціяАнотація
Наведено результати досліджень по вмісту водорозчинних вуглеводів і нерозчинного крохмалю в бражці залежно від рН, температури термоферментативної обробки та стабілізатора активності ферментів іонів Са2+ при використанні кислотостійких ферментних препаратів. Для забезпечення ефективності біоконверсії складових зернової сировини і мікробіологічної чистоти напівпродуктів оптимальне значення рН становить 3,8 – 4,0, тривалість обробки замісу – 90 хв
Посилання
- Shiyan, P. L., Sosnitsky, V. V., Oliynichuk, S. T. (2009). Innovation technologies of alcohol industry. Theory and practice: a monograph. Kiev: Publishing House "Ascania", 424.
- Rimareva, L. V., Overchenko, M. B., Ignatov, N. I., Abramov, I. M. (2008). Theoretical and practical bases of enzymatic catalysis of polymers of grain raw materials in the production of alcohol // Production of alcohol and alcoholic beverages, 3, 4–9.
- Rimareva, L. V. (2010). Bases theoretical and practical biotechnologies of yeast. Moscow: DeLi print, 252.
- Fursova, T. I., Korneev, O. S., Vostrikovs, S. V. (2007). Using the enzyme preparations to obtain starch hydrolysates different carbohydrate composition. Part 1. Production of alcohol and alcoholic beverages, 3, 18–21.
- Fursova, T. I., Korneev, O. S., Vostrikovs, S. V. (2008). Researches fermentation process starch hydrolysates different carbon composition. Part 2. Production of alcohol and alcoholic beverages, 1, 13–15.
- Gromov, S. I., Pykhov, S. V., Golubev, A. D.; Polyakov, V. A., Rymareva, A. V. (Eds.) (2006). The study concentrated mash cooking modes at the mechanics and enzymatic treatment using different enzyme preparations. Abstracts "Microbial biocatalysts for processing branches of agriculture". Moscow, VNIIPBT, 141–148.
- Stallions, N. A. (1984). Amylolytic enzymes in the food industry. Moscow: Light and food industry, 160.
- Bushin, M. A., Vostrikovs, S. V., Yakovlev, A. N. (2005). Changes in carbohydrate composition and viscosity of the grain in the process of mixing the water-heat treatment. Production of alcohol and alcoholic beverages, 4, 22–23.
- Rimareva, L. V., Overchenko, M. B., Ignatov, N. I., Kadieva, A. T. (2004). Multienzymes system in the production of alcohol. Production of alcohol and alcoholic beverages, 3, 22–24.
- Production schedules wort alcohol production in low-temperature cooking raw starch using enzymes concentrated TR-00032744-812-2002 (2002). Kiev: Ministerstvo agrarnoi' polityky Ukrai'ny.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Петро Леонідович Шиян, Тетяна Омелянівна Мудрак, Анатолій Михайлович Куц, Ярослав Андрійович Боярчук
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.