Розробка способу використання кислотостійких ферментних препаратів селективної дії

Автор(и)

  • Петро Леонідович Шиян Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-2747-085X
  • Тетяна Омелянівна Мудрак Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0001-6768-3086
  • Анатолій Михайлович Куц Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-0207-7613
  • Ярослав Андрійович Боярчук Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0001-5456-2875

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.46501

Ключові слова:

заміс, ферментний препарат, сусло, бражка, водорозчинні вуглеводи, нерозчинний крохмаль, концентрація

Анотація

Наведено результати досліджень по вмісту водорозчинних вуглеводів і нерозчинного крохмалю в бражці залежно від рН, температури термоферментативної обробки та стабілізатора активності ферментів іонів Са2+ при використанні кислотостійких ферментних препаратів. Для забезпечення ефективності біоконверсії складових зернової сировини і мікробіологічної чистоти напівпродуктів оптимальне значення рН становить 3,8 – 4,0, тривалість обробки замісу – 90 хв

Біографії авторів

Петро Леонідович Шиян, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Доктор технічних наук, професор

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Тетяна Омелянівна Мудрак, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства 

Анатолій Михайлович Куц, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Ярослав Андрійович Боярчук, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Аспірант

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства 

Посилання

  1. Shiyan, P. L., Sosnitsky, V. V., Oliynichuk, S. T. (2009). Innovation technologies of alcohol industry. Theory and practice: a monograph. Kiev: Publishing House "Ascania", 424.
  2. Rimareva, L. V., Overchenko, M. B., Ignatov, N. I., Abramov, I. M. (2008). Theoretical and practical bases of enzymatic catalysis of polymers of grain raw materials in the production of alcohol // Production of alcohol and alcoholic beverages, 3, 4–9.
  3. Rimareva, L. V. (2010). Bases theoretical and practical biotechnologies of yeast. Moscow: DeLi print, 252.
  4. Fursova, T. I., Korneev, O. S., Vostrikovs, S. V. (2007). Using the enzyme preparations to obtain starch hydrolysates different carbohydrate composition. Part 1. Production of alcohol and alcoholic beverages, 3, 18–21.
  5. Fursova, T. I., Korneev, O. S., Vostrikovs, S. V. (2008). Researches fermentation process starch hydrolysates different carbon composition. Part 2. Production of alcohol and alcoholic beverages, 1, 13–15.
  6. Gromov, S. I., Pykhov, S. V., Golubev, A. D.; Polyakov, V. A., Rymareva, A. V. (Eds.) (2006). The study concentrated mash cooking modes at the mechanics and enzymatic treatment using different enzyme preparations. Abstracts "Microbial biocatalysts for processing branches of agriculture". Moscow, VNIIPBT, 141–148.
  7. Stallions, N. A. (1984). Amylolytic enzymes in the food industry. Moscow: Light and food industry, 160.
  8. Bushin, M. A., Vostrikovs, S. V., Yakovlev, A. N. (2005). Changes in carbohydrate composition and viscosity of the grain in the process of mixing the water-heat treatment. Production of alcohol and alcoholic beverages, 4, 22–23.
  9. Rimareva, L. V., Overchenko, M. B., Ignatov, N. I., Kadieva, A. T. (2004). Multienzymes system in the production of alcohol. Production of alcohol and alcoholic beverages, 3, 22–24.
  10. Production schedules wort alcohol production in low-temperature cooking raw starch using enzymes concentrated TR-00032744-812-2002 (2002). Kiev: Ministerstvo agrarnoi' polityky Ukrai'ny.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-08-18

Як цитувати

Шиян, П. Л., Мудрак, Т. О., Куц, А. М., & Боярчук, Я. А. (2015). Розробка способу використання кислотостійких ферментних препаратів селективної дії. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(6(76), 38–44. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.46501

Номер

Розділ

Технології органічних та неорганічних речовин