Розробка енергоефективної іч-сушарки для рослинної сировини
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.47777Ключові слова:
вітаміни, ІЧ-технологія, розробка, моделювання, без інерційність, динаміка, інтенсифікація, енергозбереження, рослинна сировина, струшуванняАнотація
У зв'язку з погіршенням екологічної ситуації в Україні та інших Європейських країнах головною метою переробної промисловості є виробництво високоякісної сушеної продукції з великим вмістом біологічно активних речовин (БАР). Оскільки існуюче технологічне обладнання для переробки рослинної сировини має високу продуктивність, тривалий період теплової обробки, що призводить до погіршення якості продукції тому актуальним напрямком є розробка енергоефективних ІЧ-сушарок.
Посилання
- Shazzo, R. I., Ovcharova, H. P. (2005). Produkty detskoho pitaniia iz rastitel'noho i miasnoho syr'ia infrakrasnoi sushki. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ia, 1, 50–52.
- Lebedev, P. (1962). Calculation and design dryers. Moscow: Gosenergoizdat, 320.
- Kolesnichenko, S. L., Sapozhnikova, N. Y. (2011). Solving the problem of achieving the food safety of population on the example of prepared apple sauce. Praha, VII Mezinărodní vědecko-praktickă conference. Aktuălní vymoženosti vědy, 77–80.
- Kasatkin, V., Shumilova, I. (2006). Drying heat-sensitive materials in a continuous action. Food and Beverage, 10, 12–13.
- Aleksanyan, I. Y., Bujnov, A. A. (2004). High-intensity drying foods. Penosushka. Theory. Practice. Modelling. Astrakhan Univ ASTU, 380.
- Cherevko, A. I., Kiptelaya, L. V., Mikhailov, V. M., Zarogulko, A. E. (2009). Рrogressive processes of concentration unconventional fruit and vegetable raw materials: Monograph [Prohressyvnie processi koncentryrovanyja netradycyonnoho plodoovoščnoho sir’ja]. Kharkov State University of Food Technology and Trade, 241.
- Machkashi, A., Banhidi, L. (1985). Radiant heating. Moscow: Stroyizdat, 464.
- Kiptelaya, L., Zagorulko, A. (2014). YK-sushka plodoiahodnoho syria. Nauchnyi zhurnal NYU YTMO. Seryia Protsessy y apparaty pyshchevykh proyzvodstv, 2, 80–86.
- Ruzhitsky, N. (2012). The combined vegetable raw material drying processes. Technology Audit and reserves production. 3/1 (5), 23–24. Available at: http://journals.uran.ua/tarp/article/view/4731/4382
- Cherevko, A., Kiptela, L., Zagorulko, A. (2014). IR drying of organic plant material. Patent № 106 461 Ukraine, A23N 8/12 1/00 V01D. № а 2013 14949. Appl. 12/20/2013. Bull. № 16, 3.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Андрей Николаевич Загорулько, Александр Иванович Черевко, Людмила Васильевна Киптелая, Валерий Михайлович Михайлов, Алексей Евгеньевич Загорулько
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.