Розробка енергоефективної іч-сушарки для рослинної сировини

Автор(и)

  • Александр Иванович Черевко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0001-6047-8186
  • Людмила Васильевна Киптелая Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-8593-9142
  • Валерий Михайлович Михайлов Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Алексей Евгеньевич Загорулько Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Андрей Николаевич Загорулько Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-7182-1733

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.47777

Ключові слова:

вітаміни, ІЧ-технологія, розробка, моделювання, без інерційність, динаміка, інтенсифікація, енергозбереження, рослинна сировина, струшування

Анотація

У зв'язку з погіршенням екологічної ситуації в Україні та інших Європейських країнах головною метою переробної промисловості є виробництво високоякісної сушеної продукції з великим вмістом біологічно активних речовин (БАР). Оскільки існуюче технологічне обладнання для переробки рослинної сировини має високу продуктивність, тривалий період теплової обробки, що призводить до погіршення якості продукції тому актуальним напрямком є розробка енергоефективних ІЧ-сушарок.

Біографії авторів

Александр Иванович Черевко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Людмила Васильевна Киптелая, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Валерий Михайлович Михайлов, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор,

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Алексей Евгеньевич Загорулько, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Андрей Николаевич Загорулько, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Аспірант

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

 

Посилання

  1. Shazzo, R. I., Ovcharova, H. P. (2005). Produkty detskoho pitaniia iz rastitel'noho i miasnoho syr'ia infrakrasnoi sushki. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ia, 1, 50–52.
  2. Lebedev, P. (1962). Calculation and design dryers. Moscow: Gosenergoizdat, 320.
  3. Kolesnichenko, S. L., Sapozhnikova, N. Y. (2011). Solving the problem of achieving the food safety of population on the example of prepared apple sauce. Praha, VII Mezinărodní vědecko-praktickă conference. Aktuălní vymoženosti vědy, 77–80.
  4. Kasatkin, V., Shumilova, I. (2006). Drying heat-sensitive materials in a continuous action. Food and Beverage, 10, 12–13.
  5. Aleksanyan, I. Y., Bujnov, A. A. (2004). High-intensity drying foods. Penosushka. Theory. Practice. Modelling. Astrakhan Univ ASTU, 380.
  6. Cherevko, A. I., Kiptelaya, L. V., Mikhailov, V. M., Zarogulko, A. E. (2009). Рrogressive processes of concentration unconventional fruit and vegetable raw materials: Monograph [Prohressyvnie processi koncentryrovanyja netradycyonnoho plodoovoščnoho sir’ja]. Kharkov State University of Food Technology and Trade, 241.
  7. Machkashi, A., Banhidi, L. (1985). Radiant heating. Moscow: Stroyizdat, 464.
  8. Kiptelaya, L., Zagorulko, A. (2014). YK-sushka plodoiahodnoho syria. Nauchnyi zhurnal NYU YTMO. Seryia Protsessy y apparaty pyshchevykh proyzvodstv, 2, 80–86.
  9. Ruzhitsky, N. (2012). The combined vegetable raw material drying processes. Technology Audit and reserves production. 3/1 (5), 23–24. Available at: http://journals.uran.ua/tarp/article/view/4731/4382
  10. Cherevko, A., Kiptela, L., Zagorulko, A. (2014). IR drying of organic plant material. Patent № 106 461 Ukraine, A23N 8/12 1/00 V01D. № а 2013 14949. Appl. 12/20/2013. Bull. № 16, 3.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-08-04

Як цитувати

Черевко, А. И., Киптелая, Л. В., Михайлов, В. М., Загорулько, А. Е., & Загорулько, А. Н. (2015). Розробка енергоефективної іч-сушарки для рослинної сировини. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(8(76), 36–41. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.47777

Номер

Розділ

Енергозберігаючі технології та обладнання