Маркетингові дослідження очікувань цільової аудиторії споживачів продуктів із функціональної направленістю

Автор(и)

  • Андрій Олегович Нездолій Київський національний торгово-економічний університет вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156, Україна https://orcid.org/0000-0003-2276-9008
  • Дмитро Петрович Антюшко Київський національний торгово-економічний університет вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156, Україна https://orcid.org/0000-0001-8769-9659

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51073

Ключові слова:

продукти із функціональною направленістю, статико-фізичні навантаження, органолептичні властивості

Анотація

Досліджено ринкові очікування цільової аудиторії споживачів, які регулярно піддаються підвищеним статико-фізичним навантаженням. Встановлені ставлення цільової категорії споживачів до продуктів із функціональною направленістю, зокрема солодощів, характер найбільш поширених негативних змін, яким піддається організм внаслідок професійної діяльності, органолептичні вподобання.

Біографії авторів

Андрій Олегович Нездолій, Київський національний торгово-економічний університет вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156

Аспірант

Кафедра товарознавства та експертизи харчових продуктів

Дмитро Петрович Антюшко, Київський національний торгово-економічний університет вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156

Кандидат технічних наук, старший викладач

Кафедра товарознавства та експертизи харчових продуктів

Посилання

  1. Abuajah, C. I., Ogbonna, A. C., Osuji, C. M. (2014). Functional components and medicinal properties of food: a review. Journal of Food Science and Technology, 52 (5), 2522–2529. doi: 10.1007/s13197-014-1396-5
  2. Goetzke, B., Nitzko, S., Spiller, A. (2014). Consumption of organic and functional food. A matter of well-being and health? Appetite, 77, 96–105. doi: 10.1016/j.appet.2014.02.012
  3. Humpf, H. U., Schneider, C., Stevens, J. F. (2014). Functional food – where do we go? Molecular Nutrition & Food Research, 58 (1), 5–6. doi: 10.1002/mnfr.201470004
  4. Shazzo, R. I., Kas'janov, G. I. (2000). Funkcional'nye produkty pitanija [Functional products of nutrition]. Moscow: Kolos, 246. [in Russian]
  5. Putro, L., Zemcova, I. (2004). Specifika pitanija sportsmenov-legkoatletov [The specifics of sportsmen-athlets’ nutrition]. Sport. medicina [Sport medicine], 1, 127–133. [in Russian]
  6. Cyganenko, O. I., Jashhur, N. J., Skljarova, N. A. (2008). Problemy reglamentacii pishhevyh racionov sportsmenov, ih bezopasnost', puti reshenija [The problems of diets’ reglamentation for sportsmen, its safety and ways of solution]. / O. I. Cyganenko, // Sport. medicina. [Sport medicine], 2, 108–111. [in Russian]
  7. Korchina, T. Ja., Kushnikova, G. I., Korchina, I. V. et. al. (2011). Rol' antioksidantov v funkcional'nom pitanii [The role of antioksidants in functional nutrition]. Vest. ugrovedenija, 4, 163–168. [in Russian]
  8. Gorskaja, N. G., Lisishnikova, L. P. (2010). K voprosu o funkcional'nom pitanii [To the question about functional nutrition]. Bjul. Sever. gos. med. un-ta, 2, 24–25 [in Russian].
  9. Kolodenko, V. O., Ljubchak, M. P., Pechiborshh, V. P. (2004). Korekcіja racіonu і bіohіmіchnogo statusu harchuvannja kursantіv vіjs'kovih navchal'nih zakladіv іz vikoristannjam harchovih dobavok [Diet’s and biochemical nutritional status’ correction for cadets of military schools with the use of food additives]. Odes. med. zhurnal, 1,53–59 [in Ukrainian].
  10. Shenderov, B. A. (2006). Sostojanie i perspektivy koncepcii «funkcional'noe pitanie» v Rossii: obshhie i izbrannye razdely problemy [The concept’s state and prospectives of "functional nutrition" in Russia: main and choosen parts of problems]. Farmateka, 1, 41–47 [in Russian].
  11. Naumova, N. L., Rebezov, M. B., Varganova, E. Ja. (2012). Funkcional'nye produkty pitanija. Spros i predlozhenie [Functional foods. Demand and supply]. Cheljabinsk: Izd. centr JuUrGU, 77 p. [in Russian]
  12. Karpenko, P. O., Peresіchna, S. M., Mihajlik, V. S., Mel'nichuk, N. O. (2009). Produkti funkcіonal'nogo priznachennja ta problemi shhodo ih viznachennja [Foods for functional nutrition and problems with their definition]. Zhurn. prakt. lіkarja. [The Journal of practical doctor], 2/3, 51–53. [in Ukrainian]
  13. Nikberg, I. I. (2011). Funkcional'nye produkty v strukture sovremennogo pitanija [Functional products in a structure of modern nutrition]. Mіzhnar. endokrinol. zhurnal. [International endocrine journal], 6, 64–71 [in Russian].
  14. Gorodec'ka, І. Ja., Kornіenko, O. M. (2009). Pozicіonuvannja dіetichnih dobavok, funkcіonal'nih harchovih produktіv ta harchovih produktіv dlja specіal'nogo dіetichnogo spozhivannja jak odnіei z grup tovarіv aptechnogo asortimentu [The positioning of dietary supplements, functional foods and foods for special dietary nutrition as one of the groups of pharmaceutical products range ]. Farmac. Zhurnal {Pharmaceutical journal], 5, 48–53 [in Ukrainian].
  15. Crowe, K. M., Francis, C. (2013). Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Functional Foods. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 113 (8), 1096–1103. doi: 10.1016/j.jand.2013.06.002

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-10-15

Як цитувати

Нездолій, А. О., & Антюшко, Д. П. (2015). Маркетингові дослідження очікувань цільової аудиторії споживачів продуктів із функціональної направленістю. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(11(77), 26–30. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51073

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв