Маркетингові дослідження очікувань цільової аудиторії споживачів продуктів із функціональної направленістю
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51073Ключові слова:
продукти із функціональною направленістю, статико-фізичні навантаження, органолептичні властивостіАнотація
Досліджено ринкові очікування цільової аудиторії споживачів, які регулярно піддаються підвищеним статико-фізичним навантаженням. Встановлені ставлення цільової категорії споживачів до продуктів із функціональною направленістю, зокрема солодощів, характер найбільш поширених негативних змін, яким піддається організм внаслідок професійної діяльності, органолептичні вподобання.
Посилання
- Abuajah, C. I., Ogbonna, A. C., Osuji, C. M. (2014). Functional components and medicinal properties of food: a review. Journal of Food Science and Technology, 52 (5), 2522–2529. doi: 10.1007/s13197-014-1396-5
- Goetzke, B., Nitzko, S., Spiller, A. (2014). Consumption of organic and functional food. A matter of well-being and health? Appetite, 77, 96–105. doi: 10.1016/j.appet.2014.02.012
- Humpf, H. U., Schneider, C., Stevens, J. F. (2014). Functional food – where do we go? Molecular Nutrition & Food Research, 58 (1), 5–6. doi: 10.1002/mnfr.201470004
- Shazzo, R. I., Kas'janov, G. I. (2000). Funkcional'nye produkty pitanija [Functional products of nutrition]. Moscow: Kolos, 246. [in Russian]
- Putro, L., Zemcova, I. (2004). Specifika pitanija sportsmenov-legkoatletov [The specifics of sportsmen-athlets’ nutrition]. Sport. medicina [Sport medicine], 1, 127–133. [in Russian]
- Cyganenko, O. I., Jashhur, N. J., Skljarova, N. A. (2008). Problemy reglamentacii pishhevyh racionov sportsmenov, ih bezopasnost', puti reshenija [The problems of diets’ reglamentation for sportsmen, its safety and ways of solution]. / O. I. Cyganenko, // Sport. medicina. [Sport medicine], 2, 108–111. [in Russian]
- Korchina, T. Ja., Kushnikova, G. I., Korchina, I. V. et. al. (2011). Rol' antioksidantov v funkcional'nom pitanii [The role of antioksidants in functional nutrition]. Vest. ugrovedenija, 4, 163–168. [in Russian]
- Gorskaja, N. G., Lisishnikova, L. P. (2010). K voprosu o funkcional'nom pitanii [To the question about functional nutrition]. Bjul. Sever. gos. med. un-ta, 2, 24–25 [in Russian].
- Kolodenko, V. O., Ljubchak, M. P., Pechiborshh, V. P. (2004). Korekcіja racіonu і bіohіmіchnogo statusu harchuvannja kursantіv vіjs'kovih navchal'nih zakladіv іz vikoristannjam harchovih dobavok [Diet’s and biochemical nutritional status’ correction for cadets of military schools with the use of food additives]. Odes. med. zhurnal, 1,53–59 [in Ukrainian].
- Shenderov, B. A. (2006). Sostojanie i perspektivy koncepcii «funkcional'noe pitanie» v Rossii: obshhie i izbrannye razdely problemy [The concept’s state and prospectives of "functional nutrition" in Russia: main and choosen parts of problems]. Farmateka, 1, 41–47 [in Russian].
- Naumova, N. L., Rebezov, M. B., Varganova, E. Ja. (2012). Funkcional'nye produkty pitanija. Spros i predlozhenie [Functional foods. Demand and supply]. Cheljabinsk: Izd. centr JuUrGU, 77 p. [in Russian]
- Karpenko, P. O., Peresіchna, S. M., Mihajlik, V. S., Mel'nichuk, N. O. (2009). Produkti funkcіonal'nogo priznachennja ta problemi shhodo ih viznachennja [Foods for functional nutrition and problems with their definition]. Zhurn. prakt. lіkarja. [The Journal of practical doctor], 2/3, 51–53. [in Ukrainian]
- Nikberg, I. I. (2011). Funkcional'nye produkty v strukture sovremennogo pitanija [Functional products in a structure of modern nutrition]. Mіzhnar. endokrinol. zhurnal. [International endocrine journal], 6, 64–71 [in Russian].
- Gorodec'ka, І. Ja., Kornіenko, O. M. (2009). Pozicіonuvannja dіetichnih dobavok, funkcіonal'nih harchovih produktіv ta harchovih produktіv dlja specіal'nogo dіetichnogo spozhivannja jak odnіei z grup tovarіv aptechnogo asortimentu [The positioning of dietary supplements, functional foods and foods for special dietary nutrition as one of the groups of pharmaceutical products range ]. Farmac. Zhurnal {Pharmaceutical journal], 5, 48–53 [in Ukrainian].
- Crowe, K. M., Francis, C. (2013). Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Functional Foods. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 113 (8), 1096–1103. doi: 10.1016/j.jand.2013.06.002
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Андрій Олегович Нездолій, Дмитро Петрович Антюшко
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.