Дослідження конкурентопридатності соусів емульсій¬ного типу, збагачених на селен
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51101Ключові слова:
соус емульсійного типу, конкурентопридатність, селен, модель якості, дієтичні добавкиАнотація
Розраховано показники моделей якості соусів емульсійного типу, збагачених на органічні сполуки селену. Доведено доцільність використання дієтичних добавок у технології соусів типу «майонез» з метою їх збагачення засвоюваним селеном. Наведено комплексну оцінку якості нової продукції з емульсійною структурою. Визначено конкурентопридатність, перспективність виробництва і реалізації селен-збагачених емульсійних соусів.
Посилання
- Paolino, D., Cosco, D. (2014). Advanced technologies in food science I – innovative techniques for food analysis, characterization and quality control. Advances in food safety and health, 6, 1–2.
- Phillips, K. M., Patterson, K. Y., Rasor, A. S., Exler, J., Haytowitz, D. B., Holden, J. M., Pehrsson, P. R. (2006). Quality-control materials in the USDA National Food and Nutrient Analysis Program (NFNAP). Analytical and Bioanalytical Chemistry, 384 (6), 1341–1355. doi: 10.1007/s00216-005-0294-0
- Martin, M. A., Gonzalez, I., Berrios, M., Siles, J. A., Martin, A. (2011). Optimization of coagulation-flocculation process for wastewater derived from sauce manufacturing using factorial design of experiments. Chemical Engineering Journal, 172 (2-3), 771–782. doi: 10.1016/j.cej.2011.06.060
- Perali, F. (2003). The behavioral and welfare analysis of consumption. Springer Science+Business Media.
- Manios, S. G., Lambert, R. J. W., Skandamis, P. N. (2014). A generic model for spoilage of acidic emulsified foods: Combining physicochemical data, diversity and levels of specific spoilage organisms. International Journal of Food Microbiology, 170, 1–11. doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2013.10.021
- Barancheev, V. P., Maslennikov, N. P., Mishin, V. M. (2015). Innovation Management. Publishing Yurayt, 367.
- Antonenko, A. V., Mikhailik, V. S., Neilenko, S. M. (2014). Technology sauces with high content of carotenoids. Modern problems and ways of their solution in science, transport, production and education. Available at: http://www.sworld.com.ua/konfer35/769.pdf
- Cadavid, A. S. (2014). Multicomponent quality control analysis for the tomato industry using portable mid-infrared (MIR) spectroscopy. The Ohio State University, 71.
- Stork, M. (2005). Model-based optimization of the operation procedure of emulsification. Technische Universiteit Delft, Germany.
- Dyakov, O. H., Shcherbakov, T. V., Hapontseva, A. V. (2011). The modeling composition cream sauce. Coll. Science. HDUHT works, 196–202.
- Draper, H., Smith, H. (2007). Applied regression analysis. Williams, 912.
- Mazaraki, A. A., Peresichnyi, M. I., Shapoval, S. L. et al. (2010). Designing institutions restaurant industry. Kyiv national trade-economical University Press, 340.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Николай Павлович Головко, Тетяна Миколаївна Головко, Владислав Геннадійович Применко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.