Дослідження фракційного складу цукрів вторинних продуктів переробки картоплі

Автор(и)

  • Світлана Юріївна Попова Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50042, Україна https://orcid.org/0000-0002-1548-8788

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51551

Ключові слова:

вторинні продукти переробки картоплі, суха картопляна добавка, оптично активні вуглеводи, кут повороту площини поляризації, еталонні розчини

Анотація

Розглянуто розрахунок питомих оптичних активностей вуглеводів вторинних продуктів переробки картоплі (ВППК). Для розрахунку було використано експериментальну установку для виміру кута повороту площини поляризації розчинів. Запропоновано методику визначення питомих оптичних активностей вуглеводів ВППК при різних довжинах хвиль шляхом виміру кута повороту площини поляризації еталонних розчинів з відомою концентрацією, відповідно до закону Біо.

Біографія автора

Світлана Юріївна Попова, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50042

Кандидат технічних наук

Кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи

Посилання

  1. Sbornik sovremennyh tehnologij hlebobulochnyh izdelij (2008). Moscow: GOSNIIHP, 271.
  2. Starovojtov, V. I., Tul'cheev, M. V., Starovojtova, M. V. (2002). Proizvodstvo kartofeleproduktov – perspektivnyj sektor otechestvennoj jekonomiki. Sel'skohozjajstvennyj optovik, 7.
  3. Koljadko, O. M., Koljadko, I. I., Kozlova, L. N. (2003). Otbor sortov i gibridov, prigodnyh k pererabotke na hrustjashhij kartofel'. Kartofel' i ovoshhi, 6, 22–23.
  4. Kononuchenko, V. V., Kucenko, V. S. (2003). Kartofelevodstvo Ukrainy. Kartofel' i ovoshhi, 4, 5–6.
  5. Sidjakina, I. I., Pshechenkov, K. A., Zejruk, V. N., Davydenkova, O. N. (2000). Syr'evaja baza dlja pererabotki kartofelja. Pishhevaja promyshlennost', 6, 14–15.
  6. Lebedenko, T. Je., Sokolova, N. Ju. (2012). Analiz suchasnyh tehnologij hlibobulochnyh vyrobiv iz pshenychnogo boroshna ta perspektyvy i'h udoskonalennja. Zernovi produkty i kombikormy, 2 (46), 38–43.
  7. Kovbasa, V. M., Dorohovych, V. V. (2008). Vplyv cukrozaminnykiv na formuvannja klejkovynnogo kompleksu. Torgivlja, komercija, pidpryjemnyctvo, 9, 141–146.
  8. Rumjanceva, V. V. (2009). Tehniko-jekonomicheskaja ocenka kachestva pshenichnogo hleba s primineniem netradicionnogo syr'ja. Obladnannja ta tehnologіi harchovih virobnictv, 20, 259–266.
  9. Il'dirova, S. K., Levit, I. B., Popova, S. Ju. (2012). Doslidzhennja vplyvu vmistu polisaharydiv v krohmal'vmisnij syrovyni pid dijeju nyz'kotemperaturnoi' obrobky. Harchova nauka i tehnologija. Naukovo-vyrobnychyj zhurnal, 1 (18), 65–67.
  10. Poperechnyj, A. M., Zhdanov, I. V., Popova, S. Ju. (2012). Sushinnja pjure z kartopljanyh vidhodiv z vykorystannjam radiacijnogo teplopidvedennja. Progresyvni tehnika ta tehnologii' harchovyh vyrobnyctv restorannogo gospodarstva i torgivli, 1 (15), 391–398.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-10-16

Як цитувати

Попова, С. Ю. (2015). Дослідження фракційного складу цукрів вторинних продуктів переробки картоплі. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(6(77), 23–28. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51551

Номер

Розділ

Технології органічних та неорганічних речовин