Дослідження фракційного складу цукрів вторинних продуктів переробки картоплі
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51551Ключові слова:
вторинні продукти переробки картоплі, суха картопляна добавка, оптично активні вуглеводи, кут повороту площини поляризації, еталонні розчиниАнотація
Розглянуто розрахунок питомих оптичних активностей вуглеводів вторинних продуктів переробки картоплі (ВППК). Для розрахунку було використано експериментальну установку для виміру кута повороту площини поляризації розчинів. Запропоновано методику визначення питомих оптичних активностей вуглеводів ВППК при різних довжинах хвиль шляхом виміру кута повороту площини поляризації еталонних розчинів з відомою концентрацією, відповідно до закону Біо.
Посилання
- Sbornik sovremennyh tehnologij hlebobulochnyh izdelij (2008). Moscow: GOSNIIHP, 271.
- Starovojtov, V. I., Tul'cheev, M. V., Starovojtova, M. V. (2002). Proizvodstvo kartofeleproduktov – perspektivnyj sektor otechestvennoj jekonomiki. Sel'skohozjajstvennyj optovik, 7.
- Koljadko, O. M., Koljadko, I. I., Kozlova, L. N. (2003). Otbor sortov i gibridov, prigodnyh k pererabotke na hrustjashhij kartofel'. Kartofel' i ovoshhi, 6, 22–23.
- Kononuchenko, V. V., Kucenko, V. S. (2003). Kartofelevodstvo Ukrainy. Kartofel' i ovoshhi, 4, 5–6.
- Sidjakina, I. I., Pshechenkov, K. A., Zejruk, V. N., Davydenkova, O. N. (2000). Syr'evaja baza dlja pererabotki kartofelja. Pishhevaja promyshlennost', 6, 14–15.
- Lebedenko, T. Je., Sokolova, N. Ju. (2012). Analiz suchasnyh tehnologij hlibobulochnyh vyrobiv iz pshenychnogo boroshna ta perspektyvy i'h udoskonalennja. Zernovi produkty i kombikormy, 2 (46), 38–43.
- Kovbasa, V. M., Dorohovych, V. V. (2008). Vplyv cukrozaminnykiv na formuvannja klejkovynnogo kompleksu. Torgivlja, komercija, pidpryjemnyctvo, 9, 141–146.
- Rumjanceva, V. V. (2009). Tehniko-jekonomicheskaja ocenka kachestva pshenichnogo hleba s primineniem netradicionnogo syr'ja. Obladnannja ta tehnologіi harchovih virobnictv, 20, 259–266.
- Il'dirova, S. K., Levit, I. B., Popova, S. Ju. (2012). Doslidzhennja vplyvu vmistu polisaharydiv v krohmal'vmisnij syrovyni pid dijeju nyz'kotemperaturnoi' obrobky. Harchova nauka i tehnologija. Naukovo-vyrobnychyj zhurnal, 1 (18), 65–67.
- Poperechnyj, A. M., Zhdanov, I. V., Popova, S. Ju. (2012). Sushinnja pjure z kartopljanyh vidhodiv z vykorystannjam radiacijnogo teplopidvedennja. Progresyvni tehnika ta tehnologii' harchovyh vyrobnyctv restorannogo gospodarstva i torgivli, 1 (15), 391–398.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Світлана Юріївна Попова
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.