Системний аналіз технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів

Автор(и)

  • Сергій Миколайович Швед Національний університет харчових технологій вул.Володимирська,68 , м. Київ, Україна, 01601, Україна
  • Ігор Володимирович Ельперін Національний університет харчових технологій вул.Володимирська,68 , м. Київ, Україна, 01601, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.5511

Ключові слова:

метод SA-діаграм Д. Росса, корекція технологічних параметрів, вибір поліпшувачів, якість хлібобулочних виробів, підсистеми підтримки прийняття рішень

Анотація

Проведено системний аналіз технологічного процесу виробництва хліба і системи управління ним за допомогою одного із методів структурного аналізу і проектування складних систем, а саме методології SADT (Structured Analysis and Design Technique). Розроблено діаграму процесу хлібобулочного виробництва

Біографії авторів

Сергій Миколайович Швед, Національний університет харчових технологій вул.Володимирська,68 , м. Київ, Україна, 01601

Асистент

Кафедра інтегрованих автоматизованих систем управління

Ігор Володимирович Ельперін, Національний університет харчових технологій вул.Володимирська,68 , м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, професор, завідувач кафедрою

Кафедра інтегрованих автоматизованих систем управління

Посилання

  1. Райков А.Н. Интеллектуальные информационные технологии: Учеб. пособие /Московский гос. ин-т радиотехники, электроники и автоматики (технический ун-т) [Текст]/ А.Н.Райков. — М., 2000. — 96 с.
  2. Черноруцкий И. Г. Методы принятия решений[Текст]/ И. Г.Черноруцкий.— СПб.:БХВ-Петербург, 2005. — 416 с : ил.
  3. Козлов Г.Ф. Системный анализ технологических процессов на предприятиях пищевой промышленности [Текст]/ Г.Ф. Козлов, Н.В. Остапчук, В.В. Щербатенко. – К.: Техника, 1977. – 199 с.
  4. Злобин, Л.А. Оптимизация технологических процессов производства хлебобулочных изделий [Текст]/ Л.А. Злобин // М.: Агропромиздат, 1987. – 198С.
  5. Благовещенская М.М. Информационные технологии систем управления технологическими процессами [Текст]/ М.М. Благовещенская, Л.А. Злобин. - М.: Высшая школа, 2005.-768с.
  6. Росс Д. Структурный анализ (SA): язык для передачи понимания [Текст]/ Д. Росс// Журнал доктора Тобба. – 1993. - №1. – С.9

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-12-10

Як цитувати

Швед, С. М., & Ельперін, І. В. (2012). Системний аналіз технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(3(60), 44–46. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.5511

Номер

Розділ

Системи управління