Вибір оптимального методу формування шару цукатів під час фільтраційного сушіння
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2016.81409Ключові слова:
цукат, формування шару, рівняння Дарсі-Вейсбаха, еквівалентний діаметр, питома поверхняАнотація
Досліджено гідродинаміку фільтрування газового потоку крізь сформований шар цукатів. Встановлена залежність коефіцієнту гідравлічного опору шару цукатів від числа Рейнольдса. Узагальнення експериментальних даних дає змогу застосовувати залежність Дарсі-Вейсбаха для прогнозування втрат тиску в шарі цукатів залежно від методу формування шару. Це є важливим для чисельного моделювання перебігу тепло-масообмінних процесів під час їх висушування
Посилання
- Roongruangsri, W., Bronlund, J. E. (2015). A Review of Drying Processes in the Production of Pumpkin Powder. International Journal of Food Engineering, 11 (6). doi: 10.1515/ijfe-2015-0168
- De Souza Silva, K., Caetano, L. C., Garcia, C. C., Romero, J. T., Santos, A. B., Mauro, M. A. (2011). Osmotic dehydration process for low temperature blanched pumpkin. Journal of Food Engineering, 105 (1), 56–64. doi: 10.1016/j.jfoodeng.2011.01.025
- Dini, I., Tenore, G. C., Dini, A. (2013). Effect of industrial and domestic processing on antioxidant properties of pumpkin pulp. LWT – Food Science and Technology, 53(1), 382–385. doi: 10.1016/j.lwt.2013.01.005
- Dirim S, Caliskan G. (2012). Determination of the effect of freeze drying process on the production of pumpkin (Cucurbita Moschata) puree powder and the powder properties. GIDA J Food; 37(20) Р. 3–10.
- Ciurzyńska, A., Lenart, A., Gręda, K. J. (2014). Effect of pre-treatment conditions on content and activity of water and colour of freeze-dried pumpkin. LWT – Food Science and Technology, 59 (2), 1075–1081. doi: 10.1016/j.lwt.2014.06.035
- Ahmed, J., Al-Foudari, M., Al-Salman, F., Almusallam, A. S. (2014). Effect of particle size and temperature on rheological, thermal, and structural properties of pumpkin flour dispersion. Journal of Food Engineering, 124, 43–53. doi: 10.1016/j.jfoodeng.2013.09.030
- Dubkovetskyy, I., Malezhik, I. F., Strelchenko, L. V., Yevchuk, Ya. V. (2015). Investigation of the kinetics of convection – drying termoradiatsiynoho hawthorn. Proceedings ONAFT, 47 (2), 18–22.
- Alibas, I. (2006). Characteristics of Chard Leaves during Microwave, Convective, and Combined Microwave-Convective Drying. Drying Technology, 24 (11), 1425–1435. doi: 10.1080/07373930600952776
- Abraão, A. S., Lemos, A. M., Vilela, A., Sousa, J. M., Nunes, F. M. (2013). Influence of osmotic dehydration process parameters on the quality of candied pumpkins. Food and Bioproducts Processing, 91 (4), 481–494. doi: 10.1016/j.fbp.2013.04.006
- Hashim, N., Daniel, O., Rahaman, E. (2014). A Preliminary Study: Kinetic Model of Drying Process of Pumpkins (Cucurbita Moschata) in a Convective Hot Air Dryer. Agriculture and Agricultural Science Procedia, 2, 345–352. doi: 10.1016/j.aaspro.2014.11.048
- Nepochatykh, T. (2016). Some theoretical and practical approaches to the production of candied fruits from plant material. Science trajectory, 2 (6), 2.1.–2.8.
- Clifford, I. O., Kingsley, E., Chika, C. O., Chinyere, I. I. (2014). Effects of Osmotic Dewatering and Oven Drying on β-Carotene Content of Sliced Light Yellow-Fleshed Sweet Potato (Ipomea batatas L.). Nigerian Food Journal, 32 (2), 25–32. doi: 10.1016/s0189-7241(15)30114-4
- Radjabov, M. F. (2015). Planning the Experiment of Treated Melon Slices during the Drying. MOJ Food Processing & Technology, 1 (4). doi: 10.15406/mojfpt.2015.01.00019
- Yarovyj, I. I., Katasonov, O. V. (2015). Some problems of experimental modeling process drying plant material in a microwave electromagnetic field. Proceedings ONAFT, 47 (2), 227–231.
- Atamanyuk, V. N., Huzova, I. A., Patrij, N. I. (2016). Hydrodynamics sludge drying coffee. Chemical Industry of Ukraine, 2, 12–16.
- Han, Y.-C., Easa, S. M. (2016). Superior cubic channel section and analytical solution of best hydraulic properties. Flow Measurement and Instrumentation, 50, 169–177. doi: 10.1016/j.flowmeasinst.2016.06.019
- Roumbas, G., Kastrinakis, E. G., Nychas, S. G. (2016). Scalar transport in the near field between two coaxial square air jets. Experimental Thermal and Fluid Science, 78, 229–241. doi: 10.1016/j.expthermflusci.2016.06.004
- Atamanyuk, V., Huzova, I., Gnativ, Z., Mykychak, B. (2016). The study of hydrodynamic processes at the gas flow filtration through the candied fruits layer. EUREKA: Life Sciences, 4 (4), 9–13. doi: 10.21303/2504-5695.2016.00170
- Atamanyuk, V. (2013). Scientific basis filtration drying dispersed materials. Lviv, 340.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Volodymyr Atamanyuk, Iryna Huzova, Zoriana Gnativ, Boris Mykychak
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.