Дослідження впливу НКХ та еламіну на форми зв’язку вологи в паштетах калориметричним методом

Authors

  • Г. І. Дюкарева Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • Т. М. Головко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • А. О. Пак Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • М. Л. Серік Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2009.22313

Keywords:

pates, intermediate bone food product, elamin, bioorganic compounds of calcium and iodine, calorimetry, free and not freemoisture

Abstract

In the article the results of research of forms of moisture are resulted in meats and liver pates with addition of IBFP and elamin by determination of amount of frozen and not frozen moisture by a calorimetry method

Author Biographies

Г. І. Дюкарева, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент, завідуюча кафедрою
Кафедра товарознавства в митній справі

Т. М. Головко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Аспірант, асистент
Кафедра товарознавства в митній справі

А. О. Пак, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, старший викладач
Кафедра енергетики та фізики

М. Л. Серік, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, старший викладач
Кафедра гігієни харчування та мікробіології

References

  1. Хлебников В. И. Продовольстенные проблемы в мире и будущее человечества [Текст] / В. И. Хлебников // Технология товаров. − 2000. − № 3. − С. 24–31.
  2. Спиричев Б. Б. Коррекция дефицита микроэлементов в России – опыт и перспектива [Текст] / Б. Б. Спиричев // Пищевая промышленность. – 2000. – № 4. – С. 57–59.
  3. Харчування людини і сучасне довкілля: теорія і практика [Текст] / М. І. Пересічний, В. Н. Корзун, М. Ф. Кравченко, О. М. Григоренко. − К.: КНТЕУ, 2003. − 526 с.
  4. Тутельянц В. А. Коррекция микронутриентного дефицита – важнейший аспект концепции здорового питания населения России [Текст] / В. А. Тутельянц, В. Б. Спиричев, Д. А. Шатнюк // Вопросы питания. – 1999. – №1. – С. 3.
  5. Кочеткова А. А. Функциональные продукты в концепции здорового питания [Текст] / А. А. Кочеткова // Пищевая промышленность. – 1999. – №3. – С. 57–59.
  6. Погожих Н. И. Способ определения свободной и связаной влаги [Текст] / Н. И. Погожих, В. А. Потапов, А. О. Пак // Науковий вісник Полтавського університету споживчої кооперації України. Серія «Технічні науки». – 2004. – № 2(13). – С. 44–48.

Published

2009-08-20

How to Cite

Дюкарева, Г. І., Головко, Т. М., Пак, А. О., & Серік, М. Л. (2009). Дослідження впливу НКХ та еламіну на форми зв’язку вологи в паштетах калориметричним методом. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(9(40), 32–34. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2009.22313

Issue

Section

Technology organic and inorganic substances and ecology