Аспекти технології хліба з використанням сушеної рослинної сировини

Автор(и)

  • Олександра Володимирівна Нєміріч Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028, Україна https://orcid.org/0000-0002-2849-7501
  • Оксана Олександрівна Петруша Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028, Україна https://orcid.org/0000-0002-6009-127X
  • Інна Василівна Бончак Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028, Україна https://orcid.org/0000-0002-0993-9415
  • Вікторія Валеріївна Філіпенко Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028, Україна https://orcid.org/0000-0003-3515-0693

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.23146

Ключові слова:

хлібобулочні вироби, технологія, капуста, кунжут, насіння льону, овочевий порошок, якісні показники

Анотація

Важливим шляхом виробництва продуктів «оздоровчого харчування» є збагачення базової продукції відсутніми фізіологічно-активними інгредієнтами. До числа таких інгредієнтів відносяться сушені овочеві порошки. Запропонована технологія виробництва хлібобулочної продукції із внесенням капустяного порошку в оптимальних дозах, що значно покращує харчову цінність виробів, збагачуючи їх мікронутрієнтами, надає їм імунологічних і радіопротекторних властивостей.

Біографії авторів

Олександра Володимирівна Нєміріч, Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра експертизи харчових продуктів

Оксана Олександрівна Петруша, Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028

Кандидат технічних наук

Кафедра експертизи харчових продуктів

Інна Василівна Бончак, Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028

Студентка

Кафедра експертизи харчових продуктів

Вікторія Валеріївна Філіпенко, Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028

Студентка

Кафедра експертизи харчових продуктів

Посилання

  1. Rossia, P. Influence of soy protein on rheological properties and water retention capacity of wheat gluten [Text] / P. Rossia, P. Ribotta, G. Perez // Food Sci. and Technol. – 2009. − Vol. 42, № 1. – P. 358–362.
  2. Hymowitz, T. On the domestication of the soybean [Text] / T. Hymowitz // Economic Botany. − 2007. − Vol. 24, №. 4. − P. 408−421.
  3. Nilufer, D. Functionality of soymilk powder and its components in fresh soy bread [Text] / D. Nilufer, D. Boyacioglu, Y. Vodovotz // J. Food Sci. – 2008. −Vol. 73, №4. – P. 275–281.
  4. Gruppen, H. Physicochemical Properties of 2S Albumins and the Corresponding Protein Isolate from Sunflower (Helianthns anmius) [Text] / H. Gruppen, A. Voragen // Journal of Food Science. − 2005. − Vol. 70, №1. − P. 98−103.
  5. Feldheim, W. The use of lupins in human nutrition [Text] / W. Feldheim // Lupin, an ancient crop for the new Millenium. Proceedings of the 9-th International Lupin Conference. Auburn University: Auburn. – 2000. – P. 434–437.
  6. Остробородова, С.Н. Разработка технологий функциональных хлебобулочных изделий с применением сырья растительного и животного происхождения [Текст]: дисс… канд. техн. наук : 05.18.01 / С.Н. Остробородова – Воронеж. – 2009. – 219 с.
  7. Погожих, Н. И. Научные основы теории и техники сушки пищевого сырья в массообменных модулях [Текст]: дисс… д-ра техн. наук: 05.18.12 / Н. И. Погожих – Харьков. – 2002. – 365 с.
  8. Stear, C. Handbook of Breadmaking technology [Text] / C. Stear. − London, New York : Elsevier Applied Science, 1990. − 848 p.
  9. Дробот, В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва / В. І. Дробот – К.: Руслана, 1998. – 415 с.
  10. Арсеньєва, Л. Ю. Наукове обґрунтування та розроблення технології функціональних хлібобулочних виробів з рослинними білками та мікронутрієнтами [Текст]: дис. д-ра техн. наук: 05.18.01 / Л. Ю. Арсеньєва ; НУХТ. – К., 2007. – 402 с.
  11. Rossia, P., Ribotta, P., Perez, G. (2009). Influence of soy protein on rheological properties and water retention capacity of wheat gluten. Food Sci. and Technol, 42, 1, 358–362.
  12. Hymowitz, T. (2007). On the domestication of the soybean. Economic Botany, 4, 24, 408-421.
  13. Nilufer, D., Boyacioglu, D., Vodovotz, Y. (2008). Functionality of soymilk powder and its components in fresh soy bread. Journal of Food Science, 73, 4, 275–281.
  14. Gruppen, H., Voragen, A. (2005). Physicochemical Properties of 2S Albumins and the Corresponding Protein Isolate from Sunflower (Helianthns anmius)]. Journal of Food Science, 70, 1, 98−103.
  15. Feldheim, W. (2000). The use of lupins in human nutrition. Proceedings of the 9-th International Lupin Conference. Auburn University: Auburn, 434–437.
  16. Ostroborodova, S. N. (2009). Razrabotka tehnologij funkcional’nyh hlebobulochnyh izdelij s primeneniem syr’ja rastitel’nogo i zhivotnogo proishozhdenija. 05.18.01, Voronezh, 219.
  17. Pogozhih, N. I. (2002). Nauchnye osnovy teorii i tehniki sushki pishhevogo syr’ja v massoobmennyh moduljah. 05.18.12, Har’kov, 365.
  18. Stear, C. (1990). Handbook of Breadmaking technology. London, New York, Elsevier Applied Science, 848.
  19. Drobot, V. І. (1998). Dovіdnik z tehnologії hlіbopekars’kogo virobnictva. K., Ruslana, 415.
  20. Arsen’eva, L. Ju. (2007). Naukove obґruntuvannja ta rozroblennja tehnologії funkcіonal’nih hlіbobulochnih virobіv z roslinnimi bіlkami ta mіkronutrієntami. NUHT, K., 402.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-04-23

Як цитувати

Нєміріч, О. В., Петруша, О. О., Бончак, І. В., & Філіпенко, В. В. (2014). Аспекти технології хліба з використанням сушеної рослинної сировини. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(12(68), 95–101. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.23146

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв