Аспекти технології хліба з використанням сушеної рослинної сировини
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.23146Ключові слова:
хлібобулочні вироби, технологія, капуста, кунжут, насіння льону, овочевий порошок, якісні показникиАнотація
Важливим шляхом виробництва продуктів «оздоровчого харчування» є збагачення базової продукції відсутніми фізіологічно-активними інгредієнтами. До числа таких інгредієнтів відносяться сушені овочеві порошки. Запропонована технологія виробництва хлібобулочної продукції із внесенням капустяного порошку в оптимальних дозах, що значно покращує харчову цінність виробів, збагачуючи їх мікронутрієнтами, надає їм імунологічних і радіопротекторних властивостей.
Посилання
- Rossia, P. Influence of soy protein on rheological properties and water retention capacity of wheat gluten [Text] / P. Rossia, P. Ribotta, G. Perez // Food Sci. and Technol. – 2009. − Vol. 42, № 1. – P. 358–362.
- Hymowitz, T. On the domestication of the soybean [Text] / T. Hymowitz // Economic Botany. − 2007. − Vol. 24, №. 4. − P. 408−421.
- Nilufer, D. Functionality of soymilk powder and its components in fresh soy bread [Text] / D. Nilufer, D. Boyacioglu, Y. Vodovotz // J. Food Sci. – 2008. −Vol. 73, №4. – P. 275–281.
- Gruppen, H. Physicochemical Properties of 2S Albumins and the Corresponding Protein Isolate from Sunflower (Helianthns anmius) [Text] / H. Gruppen, A. Voragen // Journal of Food Science. − 2005. − Vol. 70, №1. − P. 98−103.
- Feldheim, W. The use of lupins in human nutrition [Text] / W. Feldheim // Lupin, an ancient crop for the new Millenium. Proceedings of the 9-th International Lupin Conference. Auburn University: Auburn. – 2000. – P. 434–437.
- Остробородова, С.Н. Разработка технологий функциональных хлебобулочных изделий с применением сырья растительного и животного происхождения [Текст]: дисс… канд. техн. наук : 05.18.01 / С.Н. Остробородова – Воронеж. – 2009. – 219 с.
- Погожих, Н. И. Научные основы теории и техники сушки пищевого сырья в массообменных модулях [Текст]: дисс… д-ра техн. наук: 05.18.12 / Н. И. Погожих – Харьков. – 2002. – 365 с.
- Stear, C. Handbook of Breadmaking technology [Text] / C. Stear. − London, New York : Elsevier Applied Science, 1990. − 848 p.
- Дробот, В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва / В. І. Дробот – К.: Руслана, 1998. – 415 с.
- Арсеньєва, Л. Ю. Наукове обґрунтування та розроблення технології функціональних хлібобулочних виробів з рослинними білками та мікронутрієнтами [Текст]: дис. д-ра техн. наук: 05.18.01 / Л. Ю. Арсеньєва ; НУХТ. – К., 2007. – 402 с.
- Rossia, P., Ribotta, P., Perez, G. (2009). Influence of soy protein on rheological properties and water retention capacity of wheat gluten. Food Sci. and Technol, 42, 1, 358–362.
- Hymowitz, T. (2007). On the domestication of the soybean. Economic Botany, 4, 24, 408-421.
- Nilufer, D., Boyacioglu, D., Vodovotz, Y. (2008). Functionality of soymilk powder and its components in fresh soy bread. Journal of Food Science, 73, 4, 275–281.
- Gruppen, H., Voragen, A. (2005). Physicochemical Properties of 2S Albumins and the Corresponding Protein Isolate from Sunflower (Helianthns anmius)]. Journal of Food Science, 70, 1, 98−103.
- Feldheim, W. (2000). The use of lupins in human nutrition. Proceedings of the 9-th International Lupin Conference. Auburn University: Auburn, 434–437.
- Ostroborodova, S. N. (2009). Razrabotka tehnologij funkcional’nyh hlebobulochnyh izdelij s primeneniem syr’ja rastitel’nogo i zhivotnogo proishozhdenija. 05.18.01, Voronezh, 219.
- Pogozhih, N. I. (2002). Nauchnye osnovy teorii i tehniki sushki pishhevogo syr’ja v massoobmennyh moduljah. 05.18.12, Har’kov, 365.
- Stear, C. (1990). Handbook of Breadmaking technology. London, New York, Elsevier Applied Science, 848.
- Drobot, V. І. (1998). Dovіdnik z tehnologії hlіbopekars’kogo virobnictva. K., Ruslana, 415.
- Arsen’eva, L. Ju. (2007). Naukove obґruntuvannja ta rozroblennja tehnologії funkcіonal’nih hlіbobulochnih virobіv z roslinnimi bіlkami ta mіkronutrієntami. NUHT, K., 402.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Олександра Володимирівна Нєміріч, Оксана Олександрівна Петруша, Інна Василівна Бончак, Вікторія Валеріївна Філіпенко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.