EFFECT OF DIETARY SUPPLEMENT "GEMOVITAL" ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF PASTRY CRUST

Authors

  • Микола Тимофійович Малафаєв Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування та торгівлі, Ukraine
  • Микола Іванович Погожих Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування та торгівлі, Ukraine
  • Вікторія Владленівна Євлаш Кафедра гігієни харчування та мікробіології Харківський державний університет харчування та торгівлі, Ukraine
  • Андрій Володимирович Гавриш Кафедра гігієни харчування та мікробіології Харківський державний університет харчування та торгівлі, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3202

Keywords:

cocoa oil, palm oil, a dietary supplement «Gemovital»

Abstract

The article stipulates that the cocoa oil and palm kernel oil is Newtonian at all temperatures studies that when you add to them a dietary supplement «Gemovital» typical nonNewtonian flow. Breakage of particles dietary supplements «Gemovital» in oil leads to an increase cohesion between particles and the formation of a stable suspension. The rational mass fraction of dietary supplements «Gemovital» for the glaze.

Author Biographies

Микола Тимофійович Малафаєв, Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування та торгівлі

Кандидат фізико-математичних наук, доцент

Микола Іванович Погожих, Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування та торгівлі

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри

Вікторія Владленівна Євлаш, Кафедра гігієни харчування та мікробіології Харківський державний університет харчування та торгівлі

Доктор технічних наук, професор

Андрій Володимирович Гавриш, Кафедра гігієни харчування та мікробіології Харківський державний університет харчування та торгівлі

Науковий співробітник

References

  1. Малафаєв М.Т. Широкодіапазонний ротаційний віскозиметр / М. Т. Малафаєв, М. І. Погожих // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: Зб. наук. праць / Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Вип. 2 (6), Харків, ХДУХТ- 2007.– с. 87-95.
  2. Евлаш В. В. Теоретические предпосылки и экспериментальные проверки механизмов стабилизации гемового комплекса / В. В. Евлаш, Н. И. Погожих, Н. Т. Малафаев // Восточно-европейский журнал передовых технологий. – 2008. – № 1/3 (31). – С. 18–22.
  3. Євлаш В.В. Наукові основи технології дієтичної добавки і харчових продуктів антианемічного спрямування зі стабілізованим гемовим залізом: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня доктора техн. наук : 05.18.16. / В. В. Євлаш. – Харків. – 2009. – 42 с.

Published

2010-09-30

How to Cite

Малафаєв, М. Т., Погожих, М. І., Євлаш, В. В., & Гавриш, А. В. (2010). EFFECT OF DIETARY SUPPLEMENT "GEMOVITAL" ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF PASTRY CRUST. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(6(47), 63–65. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3202

Issue

Section

Technology and Equipment of Food Production