ВПЛИВ ДІЄТИЧНОЇ ДОБАВКИ «ГЕМОВІТАЛ» НА РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ГЛАЗУРІ ДЛЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ

Автор(и)

  • Микола Тимофійович Малафаєв Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування та торгівлі, Україна
  • Микола Іванович Погожих Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування та торгівлі, Україна
  • Вікторія Владленівна Євлаш Кафедра гігієни харчування та мікробіології Харківський державний університет харчування та торгівлі, Україна
  • Андрій Володимирович Гавриш Кафедра гігієни харчування та мікробіології Харківський державний університет харчування та торгівлі, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3202

Ключові слова:

какао–олія, пальмоядрова олія, дієтична добавка «Гемовітал»

Анотація

В статті визначено, що какао–олія та пальмоядрова олія є ньютонівськими рідинами при всіх температурах досліджень, яким при додаванні до них дієтичної добавки «Гемовітал» притаманна неньютонівська течія. Подрібнення частинок дієтичної добавки «Гемовітал» в олії веде до збільшення когезії між частинками та утворення стабільної суспензії. Встановлена раціональна масова частка дієтичної добавки «Гемовітал» для глазурі.

Біографії авторів

Микола Тимофійович Малафаєв, Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування та торгівлі

Кандидат фізико-математичних наук, доцент

Микола Іванович Погожих, Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування та торгівлі

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри

Вікторія Владленівна Євлаш, Кафедра гігієни харчування та мікробіології Харківський державний університет харчування та торгівлі

Доктор технічних наук, професор

Андрій Володимирович Гавриш, Кафедра гігієни харчування та мікробіології Харківський державний університет харчування та торгівлі

Науковий співробітник

Посилання

  1. Малафаєв М.Т. Широкодіапазонний ротаційний віскозиметр / М. Т. Малафаєв, М. І. Погожих // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: Зб. наук. праць / Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Вип. 2 (6), Харків, ХДУХТ- 2007.– с. 87-95.
  2. Евлаш В. В. Теоретические предпосылки и экспериментальные проверки механизмов стабилизации гемового комплекса / В. В. Евлаш, Н. И. Погожих, Н. Т. Малафаев // Восточно-европейский журнал передовых технологий. – 2008. – № 1/3 (31). – С. 18–22.
  3. Євлаш В.В. Наукові основи технології дієтичної добавки і харчових продуктів антианемічного спрямування зі стабілізованим гемовим залізом: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня доктора техн. наук : 05.18.16. / В. В. Євлаш. – Харків. – 2009. – 42 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-09-30

Як цитувати

Малафаєв, М. Т., Погожих, М. І., Євлаш, В. В., & Гавриш, А. В. (2010). ВПЛИВ ДІЄТИЧНОЇ ДОБАВКИ «ГЕМОВІТАЛ» НА РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ГЛАЗУРІ ДЛЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(6(47), 63–65. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3202

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв