Динаміка кислотності гідролізованих згущених консервів з цукром в процесі зберігання
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.22001Ключові слова:
нізколактозні продукти, титруюча кислотність, активна кислотність, органолептичні показники, активність водиАнотація
В роботі представлено технологічна схема виробництва молока знежиреного та незбираного гідролізованого з цукром. Особливістю технології є проведення гідролізу лактози знежиреного та незбираного молока з використанням ферментного препарату β-галактозидази. Проведено та визначено показники органолептичні та фізико-хімічні: органолептичні показники, активність води, масова частка сухих речовин продуктів, титруюча та активна кислотності в свіжих продуктах та в процесі зберіганян нових продуктів.
Посилання
- Остроухов, Д. Еще раз о лактозе [Текст] / Д. Остроухов // Молочная промышленность. – 2008. – № 2. – С. 15.
- Харью, М. Удаление лактозы из молока [Текст] / М. Харью // Молочная промышленность. – 2005. – № 4. – С. 52–54.
- Пашковская, О. Низколактозные и безлактозные продукты компании Valio [Текст] / О. Пашковская // Переработка молока. – 2007. – ноябрь. – 42 с.
- Visser, R. A. Lactose and its chemical derivatives [Text] / R. A. Visser, W. P. Fergusson // Bull of IDF. – 1988. – Vol.233. – P. 33–44.
- Mann, E. Utilization of lactose [Text] / E.Mann // Dairy industries international. – 1977. – Vol. 42, № 2. – P. 60–61.
- Lamy, P. What is left of lactose intolerance [Text] / P. Lamy // Ann. Gastroent Hepatol. – 1990. – Vol. 26 (2). – P. 61 – 65.
- Шидловская, В. П. Органолептические свойства молока и молочных продуктов [Текст] / В. П. Шидловская. – М.: Колос, 2004. – 348 с.
- Чекулаева, Л. В. Технология продуктов консервирования молока и молочного сырья [Текст] / Л. В. Чекулаева. – М.: ДеЛи принт, 2002. – 245 с.
- Радаева, И. А. Основные условия производства молочных консервов и сухого молока [Текст] / И. А. Радаева // Молочная промышленность. – 2000. – № 8. – С. 32–34.
- Галстян, А. Г. Активность воды в молочных продуктах [Текст] / А. Г. Галстян, А. Н. Петров, В. В. Павлова // Переработка молока. – 2002. – № 7. – С. 8–9.
- Гудков, А. В. Влияние активности воды на развитие молочнокислых бактерий [Текст] / А. В. Гудков // Молочная промышленность. – 1978. – № 10. – С. 20–23.
- Scott, W. J. Water relation of Food Spoilage Microorganisms [Текст] // W. J. Scott // Advances in Food Research. – 1957. – Vol. 7. – Р. 85–123.
- Ересько, Г. А. Измерение осмотического давления в сгущенных молочных продуктах [Текст] / Г. А. Ересько, З. А. Буртовая, Е. А. Цапюк // Молочная промышленность. – 1987. – № 5. – С. 12–14.
- Голубева, Л. В. Хранимоспособность молочных консервов [Текст] / Л. В. Голубева, Л. В. Чекулаева, К. К. Полянський. – М.: ДеЛи принт, 2001. – 113 с.
- Радаева, И. А. Пороки консервов и меры их предупреждения [Текст] / И. А. Радаева, А. Н. Петров // Молочная промышленность. – 2004. – № 1. – С. 37–40.
- Полянский, К. К. Микробиологическая стойкость молока цельного сгущенного с сахаром [Текст] / К. К. Полянский, Г. П. Шуваева, Л. В. Голубева // Молочная промышленность. – 1995. – № 3. – С. 12–13.
- Ostroukhov, D. (2008). Once again about lactose. Dairy industry, 2, 15.
- Harju, M. (2005). Removal of lactose from milk. Dairy industry, 4, 52−54.
- Pashkovskaya, О. (2007). Nizkolaktoznyye and delactosed foods of company Valio. Processing of milk, November, 42.
- Visser, R., Fergusson, W. (1988). Lactose and its chemical derivatives. Bull of IDF, 233, 33−44.
- Mann, E. (1977). Utilization of lactose. Dairy industries international, Vol. 42, 2, 60−61.
- Lamy, P. (1990). What is left of lactose intolerance Ann. Gastroent Hepatol, 26 (2), 61−65.
- Shidlovskaya, В. (2004). Organoleptic properties of milk and dairy products. Colosus, 348.
- Chekulayeva, L. (2002). Technology of foods of canning of milk and suckling raw material. Delhi print, 245.
- Radayeva, I. (2002). Ways of upgrading of sucklings can food. Suckling industry, 2, 43−46.
- Galstyan, A., Petrov, A., Pavlova, V. (2002). The activity of the water in dairy products. Processing of milk, 7, 8−9.
- Gudkov, A. (1978). Influence of water activity on the development of lactic acid bacteria. Dairy Industry, 10, 20−23 .
- Scott, W. (1957). Water relation of Food Spoilage Microorganisms. Advances in Food Research, 7, 85−123.
- Yeresko, G., Burtovaya, Z., Tsapyuk, E. (1987). Measurement of osmotic pressure of condensed milk products. Dairy industry, 5, 12−14.
- Golubev, L., Chekulaeva, L., Polyansky, K. (2001). Hranimosposobnost canned milk. DeLee print, 113.
- Radaeva, I., Petrov, A. (2004). Vices canned and measures to prevent them. Dairy industry, 1, 37−40.
- Polanski, K., Shuvayeva, G., Golubeva, L. (1995). Microbiological resistance milk, whole condensed with sugar. Dairy industry, 3, 12−13.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Елена Дмитриевна Калинина, Александр Владимирович Коваленко, Ольга Васильевна Корнилова
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.