Динаміка кислотності гідролізованих згущених консервів з цукром в процесі зберігання

Автор(и)

  • Елена Дмитриевна Калинина Луганський національний аграрний університет ЛАНУ, Луганськ, Україна, 91008, Україна https://orcid.org/0000-0002-7110-1701
  • Александр Владимирович Коваленко Луганський національний аграрний університет ЛНАУ, Луганськ, Україна, 91008, Україна https://orcid.org/0000-0002-8041-6385
  • Ольга Васильевна Корнилова Луганський національний аграрний університет ЛНАУ, Луганськ, Україна, 91008, Україна https://orcid.org/0000-0003-4162-3143

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.22001

Ключові слова:

нізколактозні продукти, титруюча кислотність, активна кислотність, органолептичні показники, активність води

Анотація

В роботі представлено технологічна схема виробництва молока знежиреного та незбираного гідролізованого з цукром. Особливістю   технології є проведення гідролізу лактози знежиреного та незбираного молока з використанням ферментного препарату β-галактозидази. Проведено та визначено показники органолептичні та фізико-хімічні: органолептичні показники, активність води, масова частка сухих речовин продуктів, титруюча та активна кислотності в свіжих продуктах та в процесі зберіганян нових продуктів.

Біографії авторів

Елена Дмитриевна Калинина, Луганський національний аграрний університет ЛАНУ, Луганськ, Україна, 91008

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м’яса і м’ясопродуктів

Александр Владимирович Коваленко, Луганський національний аграрний університет ЛНАУ, Луганськ, Україна, 91008

Кандидат технічних наук, с.н.с., доцент

Кафедри технології м’яса і м’ясопродуктів

Ольга Васильевна Корнилова, Луганський національний аграрний університет ЛНАУ, Луганськ, Україна, 91008

Ассистент кафедри технології м'яса и м'ясопродуктів

Посилання

  1. Остроухов, Д. Еще раз о лактозе [Текст] / Д. Остроухов // Молочная промышленность. – 2008. – № 2. – С. 15.
  2. Харью, М. Удаление лактозы из молока [Текст] / М. Харью // Молочная промышленность. – 2005. – № 4. – С. 52–54.
  3. Пашковская, О. Низколактозные и безлактозные продукты компании Valio [Текст] / О. Пашковская // Переработка молока. – 2007. – ноябрь. – 42 с.
  4. Visser, R. A. Lactose and its chemical derivatives [Text] / R. A. Visser, W. P. Fergusson // Bull of IDF. – 1988. – Vol.233. – P. 33–44.
  5. Mann, E. Utilization of lactose [Text] / E.Mann // Dairy industries international. – 1977. – Vol. 42, № 2. – P. 60–61.
  6. Lamy, P. What is left of lactose intolerance [Text] / P. Lamy // Ann. Gastroent Hepatol. – 1990. – Vol. 26 (2). – P. 61 – 65.
  7. Шидловская, В. П. Органолептические свойства молока и молочных продуктов [Текст] / В. П. Шидловская. – М.: Колос, 2004. – 348 с.
  8. Чекулаева, Л. В. Технология продуктов консервирования молока и молочного сырья [Текст] / Л. В. Чекулаева. – М.: ДеЛи принт, 2002. – 245 с.
  9. Радаева, И. А. Основные условия производства молочных консервов и сухого молока [Текст] / И. А. Радаева // Молочная промышленность. – 2000. – № 8. – С. 32–34.
  10. Галстян, А. Г. Активность воды в молочных продуктах [Текст] / А. Г. Галстян, А. Н. Петров, В. В. Павлова // Переработка молока. – 2002. – № 7. – С. 8–9.
  11. Гудков, А. В. Влияние активности воды на развитие молочнокислых бактерий [Текст] / А. В. Гудков // Молочная промышленность. – 1978. – № 10. – С. 20–23.
  12. Scott, W. J. Water relation of Food Spoilage Microorganisms [Текст] // W. J. Scott // Advances in Food Research. – 1957. – Vol. 7. – Р. 85–123.
  13. Ересько, Г. А. Измерение осмотического давления в сгущенных молочных продуктах [Текст] / Г. А. Ересько, З. А. Буртовая, Е. А. Цапюк // Молочная промышленность. – 1987. – № 5. – С. 12–14.
  14. Голубева, Л. В. Хранимоспособность молочных консервов [Текст] / Л. В. Голубева, Л. В. Чекулаева, К. К. Полянський. – М.: ДеЛи принт, 2001. – 113 с.
  15. Радаева, И. А. Пороки консервов и меры их предупреждения [Текст] / И. А. Радаева, А. Н. Петров // Молочная промышленность. – 2004. – № 1. – С. 37–40.
  16. Полянский, К. К. Микробиологическая стойкость молока цельного сгущенного с сахаром [Текст] / К. К. Полянский, Г. П. Шуваева, Л. В. Голубева // Молочная промышленность. – 1995. – № 3. – С. 12–13.
  17. Ostroukhov, D. (2008). Once again about lactose. Dairy industry, 2, 15.
  18. Harju, M. (2005). Removal of lactose from milk. Dairy industry, 4, 52−54.
  19. Pashkovskaya, О. (2007). Nizkolaktoznyye and delactosed foods of company Valio. Processing of milk, November, 42.
  20. Visser, R., Fergusson, W. (1988). Lactose and its chemical derivatives. Bull of IDF, 233, 33−44.
  21. Mann, E. (1977). Utilization of lactose. Dairy industries international, Vol. 42, 2, 60−61.
  22. Lamy, P. (1990). What is left of lactose intolerance Ann. Gastroent Hepatol, 26 (2), 61−65.
  23. Shidlovskaya, В. (2004). Organoleptic properties of milk and dairy products. Colosus, 348.
  24. Chekulayeva, L. (2002). Technology of foods of canning of milk and suckling raw material. Delhi print, 245.
  25. Radayeva, I. (2002). Ways of upgrading of sucklings can food. Suckling industry, 2, 43−46.
  26. Galstyan, A., Petrov, A., Pavlova, V. (2002). The activity of the water in dairy products. Processing of milk, 7, 8−9.
  27. Gudkov, A. (1978). Influence of water activity on the development of lactic acid bacteria. Dairy Industry, 10, 20−23 .
  28. Scott, W. (1957). Water relation of Food Spoilage Microorganisms. Advances in Food Research, 7, 85−123.
  29. Yeresko, G., Burtovaya, Z., Tsapyuk, E. (1987). Measurement of osmotic pressure of condensed milk products. Dairy industry, 5, 12−14.
  30. Golubev, L., Chekulaeva, L., Polyansky, K. (2001). Hranimosposobnost canned milk. DeLee print, 113.
  31. Radaeva, I., Petrov, A. (2004). Vices canned and measures to prevent them. Dairy industry, 1, 37−40.
  32. Polanski, K., Shuvayeva, G., Golubeva, L. (1995). Microbiological resistance milk, whole condensed with sugar. Dairy industry, 3, 12−13.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-04-25

Як цитувати

Калинина, Е. Д., Коваленко, А. В., & Корнилова, О. В. (2014). Динаміка кислотності гідролізованих згущених консервів з цукром в процесі зберігання. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(12(68), 37–41. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.22001

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв