Поліпшення споживних властивостей вафель з використанням нетрадиційної сировини

Автор(и)

  • Татьяна Михайловна Лозовая Львівская комерційна академія вул. Тугана-Барановського, 9, м. Львів, Україна, 79005, Україна https://orcid.org/0000-0003-4681-5849

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.23356

Ключові слова:

вафлі, нетрадиційна сировина, біологічна цінність, харчова цінність, органолептичні характеристики

Анотація

Досліджена актуальна проблема підвищення харчової і біологічної цінності вафель із жировими начинками, рецептури яких включають нетрадиційну сировину. Отримані результати показують суттєві переваги нових виробів, оскільки вони відрізняються підвищеним вмістом незамінних амінокислот, ессенціальних жирних кислот, збагачені мінеральними речовинами і вітамінами.  

Біографія автора

Татьяна Михайловна Лозовая, Львівская комерційна академія вул. Тугана-Барановського, 9, м. Львів, Україна, 79005

Кандидат технических наук, доцент

Кафедра товарознавства продовольчих товарів

Посилання

  1. Способ производства вафель: пат. 2431340 Рос. Федерация : МПК А 21D 13/08 / Квасенков О.И. – № 2010122856; заявл. 07.06.2010; опубл. 20.10.2011.
  2. Красина, И. Б. Кондитерские изделия для диетического питания [Текст] / И. Б. Красина, Б. О. Хашпяканц, О. И. Джахимова // Инновационные направления в пищевых технологиях : Материалы 5 Международной науч.-практ. конф., Пятигорск, 26-29 марта, 2012. – Пятигорск, 2012. – С. 210-212.
  3. Филлипова, Е. В. Формирование потребительских свойств вафельных изделий специального назначения [Текст] / Е. В. Филлипова, И. Б. Красина и др. // Известия вузов. Пищевая технология. – 2013. – № 2-3. – С. 110-112.
  4. Данович, Н. К. Вафельные изделия с пониженным содержанием жира [Текст] / Н. К. Данович, Н. А. Тарасенко, И. Б. Красина, Ю. Н. Никонович // Известия вузов. Пищевая технология. – 2013. - № 2-3. – С. 67-68.
  5. Заявка 1982598 ЕПВ, МПК А 21 D 13/00. Moisture resistant wafer / S.A. Nestec, C.E. Hansen, P. Nicolas, B. Pamies Valles; № 07106604.7; заявл. 20.04.2010; опубл. 22.10.2011.
  6. Скобельская, З. Г. Начинка для вафель, обогащённая растительными нутриентами [Текст] / З. Г. Скобельская // Хлебопекарное производство. – 2012. - № 6. – С. 38-41.
  7. Заявка 2432773 Великобритания, МПК А 23 G 1/54, А 23 G 3/54. Confectionery product comprising different fillings / Mars Inc., Moppett Garry, Joyce Mark. № 0524643.444257822; заявл. 02.12.2006; опубл. 06.06.2009.
  8. Румянцева, В. Использование биомодифицированного продуктa овса в производстве вафель [Текст] / В. Румянцева, И. Слукина, О. Гишина, А. Гурова // Хлебопродукты. – 2012. - № 9. – С. 40-41.
  9. Будникова, А. Способ производства вафельного листа / А. Будникова, Г. Гуркева, Л. Николаева [Текст] // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2011. - № 4. – С. 34-35.
  10. Коденцова, В. М. Обоснование уровня обогащения пищевых продуктов витаминами и минеральными веществами [Текст] / В. М. Коденцова, О. В. Вржесинская, В. Б. Спиричев, Л. Н. Шатнюк // Вопросы питания. – 2010. – Т. 39. - № 1. – С. 23-33.
  11. Маюрникова, Л. А. Влияние пищевой добавки .Селексен. на качество хлебобулочных изделий [Текст] / Л. А. Маюрникова, Н. И. Давыденко, Н. Л. Наумова // Хранение и переработка сельхозсырья – 2009. - № 4. – С. 36-38.
  12. Sposob proizvodstva vafel: pat. 2431340 Ros. Federaciya, MPK А 21D 13/08. № 2010122856; zayavl. 07.06.2010; opubl. 20.10.2011.
  13. Кrasina, I., Hapakyants B., Dzhimova O. Konditerskiye izdeliya dlya dieticheskogo pitaniya. Materialy 5 Mezhdunarodnoy nauch.-pract. konf., Pyatigorsk, 26-29 marta, 2012. – Ros. Federaciya, Pyatigorsk, 2012, 210-212.
  14. Fillipova, Е., Krasina I. and others (2013). Formirovanie potrebitelskikh svoystv vafelnykh izdeliy spetsialnogo naznacheniya. Izvestiya vuzov. Pishchevaya tekhnologiya. – 2013, № 2-3, 110-112.
  15. Danovich, N., Tarasenko, N. (2013). Vafelnye izdeliya s ponizhennym soderzhaniem zhira. Izvestiya vuzov. Pishchevaya tekhnologiya, № 2-3, 67-68.
  16. Zayavka 1982598 EPV, МPK А 21 D 13/00. Moisture resistant wafer / S. Nestec, C. Hansen, P. Nicolas, B. Pamies Valles; № 07106604.7; zayav. 20.04.2010; opubl. 22.10.2011.
  17. Skobelskaya, Z. (2012). Nachinka dlya vafel, obogaschonnaya rastitelnymi nutrientami. Khlebopekarskoe proizvodstvo, № 6, 38-41.
  18. Zauavka 2432773 Velikobritaniya, МPK А 23 G 1/54, А 23 G 3/54. Confectionery product comprising different fillings / Mars Inc., Moppett Garry, Joyce Mark. № 0524643.444257822; zauavl. 02.12.2006; оpubl. 06.06.2009.
  19. Rumyantseva, V., Slukina, O. (2012). Ispolzovanie biomodifitsirovannogo prpduktu оvsa v proizvodstve vafel. Khleboprodukty, № 9, 40-41.
  20. Budnikova, Gurkeva, G., Nikolaeva, L. (2011). Sposob proizvodstva vafelnogo lista. Khlibopekarska i konditerska promyslovist Ukrainy, № 4, 34-35.
  21. Kodenchova, V., Vrzhesinskaya, O. 2010). Obosnovanie urovnya obogashcheniya pishchevych prodyktov vitaminami i mineralnymi veshchestvami. Voprosy pitaniya, Vol. 39, № 1, 23-33.
  22. Mayurnikova. L., Davydenko N., Naumova, N. (2009). Vliyanie pishchevoy dobavki «Seleksen» na kachestvo khlebobulochnykh izdeliy. Khranenie i pererabotka selkhozsyrya, № 4, 36-38.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-04-23

Як цитувати

Лозовая, Т. М. (2014). Поліпшення споживних властивостей вафель з використанням нетрадиційної сировини. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(12(68), 108–113. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.23356

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв