Заквашувальні композиції для дитячих кисломолочних продуктів з підвищеними протеолітичними властивостями
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.23388Ключові слова:
дитяче харчування, продукт кисломолочний, харчова алергія, заквашувальна композиція, протеолітичні властивостіАнотація
В статті наведені результати відбору біфідобактерій та бакконцентратів лактобактерій з підвищеними протеолітичними властивостями для виробництва дитячих кисломолочних продуктів. Показано, що використання у заквашувальних композиціях монокультур / змішаних культур біфідобактерій, монокультур лактобацил та/або мезофільних молочнокислих лактококів з підвищеними протеолітичними властивостями забезпечує виробництво сиру, паст білкових, напоїв кисломолочних дитячих з гіпоалергенними властивостями.
Посилання
- Малышам в Украине катастрофически не хватает материнского молока [Электронный ресурс] / Электрон. дан. – Лекарская правда, 2012. – Режим доступа: http://lekpravda.com/malysham-ukraine-katastroficheski-ne-xvataet-materinskogo-moloka/
- Рынок детского питания в Украине [Электронный ресурс] / Электрон. дан. statuspress.com.ua. – Режим доступа: statuspress. com.ua.
- Кузнецов, В. В. Справочник технолога молочного производства, Технология детских молочных продуктов [Текст] / В. В. Кузнецов, Н. Н. Липатова. – Санкт-Петербург: ГИОРД, 2005. – 525 с.
- Ribeiro, A. C. Specialty products made from goat milk [Теxt] / A. C. Ribeiro, S. D. A. Ribeiro // Small Ruminant Res. – 2010. – Vol. 9. – Р. 225–233.
- Bottazzi, V. Milk, enzymes & micro-organisms. [Теxt] / V. Bottazzi // Novara (Italy): MOFIN ALCE, 2003. – 154 p.
- Collins, M. D. Probiotics, prebiotics and synbiotics: dietary approaches for the modulation of microbial ecology [Теxt] / M. D. Collins, G. R. Gibson // Am. J. Clin. Nutr. – 1999. – № 5. – P. 1052–1057.
- Ericson, K. L. Probiotic immunomodulation in health and disease [Теxt] / K. L. Ericson, N. E. Hubbard // J. Nutr. – 2000. – № 2. – P. 403–409.
- Park, Y. W. Hypo-allergenic and therapeutic signif-icance of goat milk [Теxt] / Y. W. Park // Small Rum. Res. – 1994. – Vol. 14. – Р. 151–159.
- Biavati, B. Probiotics and Bifidobacteria [Теxt] / B. Biavati, V. Bottazzi, L. Morelli. – Novara (Italy): MOFIN ALCE, 2001. – 79 p.
- Банникова, Л. А. Микробиологические основы молочного производства: Справочник [Текст] / Л. А. Банникова и др; под ред. Я. И. Костина. – М.: Агропромиздат, 1987. – 400 с.
- Дідух, Н. А. Заквашувальні композиції для виробництва молочних продуктів функціонального призначення [Текст] / Н. А. Дідух, О. П. Чагаровський, Т. А. Лисогор. – Одеса: Видавництво ≪Поліграф≫, 2008. – 236 с.
- Malysham v Ukraine katastroficheski ne khvataet materinskogo moloka (2012). Available at: http://lekpravda.com/malyshamukrainekatastroficheski-ne-xvataet-materinskogo-moloka/
- Rynok detskogo pitaniya v Ukraine. Available at: statuspress.com.ua. 3. Kuznetsov, V. V., Lipatova, N. N. (2005). Spravochnik tekhnologa molochnogo proizvodstva. Tekhnologiya detskikh molochnykh produktov. Sankt-Peterburg: GIORD, 525.
- Ribeiro, A. C., Ribeiro, S. D. A. (2010). Specialty products made from goat milk. Small Ruminant Res, Vol. 9, 225–233.
- Bottazzi, V. (2003). Milk, enzymes & micro-organisms. Novara (Italy): MOFIN ALCE, 154.
- Collins, M. D., Gibson, G. R. (1999). Probiotics, prebiotics and synbiotics: dietary approaches for the modulation of microbial ecology. Am. J. Clin. Nutr, 5, 1052–1057.
- Ericson, K. L., Hubbard, N. E. (2000). Probiotic immunomodulation in health and disease. J. Nutr., 2, 403–409.
- Park, Y. W. (1994). Hypo-allergenic and therapeutic signif-icance of goat milk. Small Rum. Res,Vol. 14, 151–159.
- Biavati, B., Bottazzi, V., Morelli, L. (2001). Probiotics and Bifidobacteria. Novara (Italy): MOFIN ALCE, 79.
- Bannikova, L. A. (1987). Mikrobiologicheskie osnovi molochnogo proizvodstva: Spravochnik. Agropromizdat, 400.
- Didukh, N. A., Chaharovskyy, O. P., Lysohor, T. A. (2008). Zakvashuval›ni kompozytsiyi dlya vyrobnytstva molochnykh produktiv funktsionalnoho pryznachennya. Odesa: Vydavnytstvo «Polihraf», 236.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Наталія Андріївна Ткаченко, Юлія Валентинівна Назаренко, Анастасія Сергіївна Авершина, Юлія Сергіївна Українцева
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.