Дослідження інфрачервоних спектрів екстрактів з плодів шипшини, обліпихи та калини
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.23705Ключові слова:
ІЧ – спектри, екстракти, вихровий шар феромагнітних частинок, деалкоголізація, безалкогольні напоїАнотація
В статті представлено дослідження ІЧ – спектрів екстрактів з плодів, шипшини, обліпихи та калини, оброблених у вихровому шарі феромагнітних частинок та отриманих традиційним шляхом, методом настоювання при постійній температурі. Дослідженнями встановлено можливість заміни водно-спиртового екстрагенту на водний при екстрагуванні, з метою усунення стадії деалкоголізації екстрактів при виготовленні безалкогольних напоїв.
Посилання
- Мустафина, А. С. Разработка технологии плодово-ягодных экстрактов с целью их использования в производстве молочных продуктов [Текст]: Автореф. дис. … канд. техн. наук / А. С. Мустафина. – Кемерово, 1999. – 18 с.
- Домарецкий, В. А. Производство концентратов, экстрактов и безалкогольных напитков [Текст]: справ. / В. А. Домарецкий. – Киев, 1990. – 250 с.
- Бурачевский, И. И. Современные способы получения полуфабрикатов ликероводочного производства [Текст] / И. И. Бурачевский, К. И. Скрипников. – М., 1981. – 136 с.
- Тутельян, В. А. Ваше здоровье – в ваших руках [Текст] / В. А. Тутельян. – Пищевая промышленность. – 2005. – № 4. – С. 6–8.
- Бабанин, А. А. Современная структура питания и пути ее коррекции с целью профилактики болезней века [Текст] : сб. матер. междун. науч.-прак. конф. / А. А. Бабанин // Биологически активные природные соединения винограда: перспективы производства и применение в медицине и питании. – Симферополь: СОНАТ, 2001. – С. 4–6.
- Осипова, Л. А. Функциональные напитки [Текст]: Монография / Л. А. Осипова, Л. В. Капрельянц, О. Г. Бурдо. – Одесса: Издательство “Друк”, 2007. – 208 с.
- Сорокопуд, А. Ф. Исследование физико-химических свойств экстрактов черноплодной рябины [Текст] / А. Ф. Сорокопуд, А. С. Мустафина // Пиво и напитки. – 1997. – № 3. – С. 34–35.
- Карпенко, П. О. Проблемы питания и здоровья. В кн. Биологически активные добавки и биопродукты [Текст] / П. О. Карпенко. – К.: Нора-принт, 2000. – С. 3–8.
- Кудряшова, А. А. Пища XXI века и особенности ее создания [Текст] / А. А. Кудряшова // Пищевая промышленность. – 1999. – № 12. – С. 48–50.
- Домарецький, В. А. Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини [Текст] : підр. / В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський, М. Г. Михайлов; за ред. В. А. Домарецького. – Вінниця: Нова Книга Ю 2005. – 408 с.
- Черевко, О. І. Процеси і апарати харчових виробництв [Текст] : підр. / О. І. Черевко, А. М. Поперечний. – Харк. держ. акад. технол. та орг. харчування. – Харків, 2002. – 420 с.
- Mustafina, A. S. (1999). Development of technology of fruit extracts for use in the manufacture of dairy products. Kemerovo, 18.
- Domarecki, V. A. (1990). Production of concentrates, extracts and beverages. Kiev, 250.
- Burachevsky, I. I., Skripnikov, K. I. (1981). Modern methods of producing semi-finished distillery, 136.
- Tutelian, V. A. (2005). Your health - in your hands, 6–8.
- Babanin, A. A. (2001). The modern structure of power and its correction in order to prevent diseases century. Simferopol, 4–6.
- Osipova, L. A., Kaprelyants, L. V., Burdo, O. G. (2007). Functional drinks. Odessa, 208.
- Sorokopud, A. F., Mustafina, A. S. (1997). Study of physicochemical properties extracts chokeberry, 34–35.
- Karpenko, P. O. (2000). Nutrition and health. In the book. Dietary supplements and organic products, 3–8.
- Kudryashov, A. A. (1999). Food XXI century and especially its creation, 48–50.
- Domaretsky, V. A., Pribilsky, V. L., Mikhailov, M. G. (2005). Technology extracts, concentrates and beverage products from vegetable raw materials. Vinnitsa, 408.
- Tcherevko, O. I., Poperechniy, A. M. (2002). Process and apparatus nutritive productions. Kharkov, 420.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Денис Анатолійович Миронов
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.