Дослідження інфрачервоних спектрів екстрактів з плодів шипшини, обліпихи та калини

Автор(и)

  • Денис Анатолійович Миронов Вищий навчальний заклад Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі" вул. Коваля, 3, м. Полтава, Україна, 36014, Україна https://orcid.org/0000-0002-8185-8580

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.23705

Ключові слова:

ІЧ – спектри, екстракти, вихровий шар феромагнітних частинок, деалкоголізація, безалкогольні напої

Анотація

В статті представлено дослідження ІЧ – спектрів екстрактів з плодів, шипшини, обліпихи та калини, оброблених у вихровому шарі феромагнітних частинок та отриманих традиційним шляхом, методом настоювання при постійній температурі. Дослідженнями встановлено можливість заміни водно-спиртового екстрагенту на водний при екстрагуванні, з метою усунення стадії деалкоголізації екстрактів при виготовленні безалкогольних напоїв. 

Біографія автора

Денис Анатолійович Миронов, Вищий навчальний заклад Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі" вул. Коваля, 3, м. Полтава, Україна, 36014

Старший викладач

Кафедра загальноінженерних дисциплін

Посилання

  1. Мустафина, А. С. Разработка технологии плодово-ягодных экстрактов с целью их использования в производстве молочных продуктов [Текст]: Автореф. дис. … канд. техн. наук / А. С. Мустафина. – Кемерово, 1999. – 18 с.
  2. Домарецкий, В. А. Производство концентратов, экстрактов и безалкогольных напитков [Текст]: справ. / В. А. Домарецкий. – Киев, 1990. – 250 с.
  3. Бурачевский, И. И. Современные способы получения полуфабрикатов ликероводочного производства [Текст] / И. И. Бурачевский, К. И. Скрипников. – М., 1981. – 136 с.
  4. Тутельян, В. А. Ваше здоровье – в ваших руках [Текст] / В. А. Тутельян. – Пищевая промышленность. – 2005. – № 4. – С. 6–8.
  5. Бабанин, А. А. Современная структура питания и пути ее коррекции с целью профилактики болезней века [Текст] : сб. матер. междун. науч.-прак. конф. / А. А. Бабанин // Биологически активные природные соединения винограда: перспективы производства и применение в медицине и питании. – Симферополь: СОНАТ, 2001. – С. 4–6.
  6. Осипова, Л. А. Функциональные напитки [Текст]: Монография / Л. А. Осипова, Л. В. Капрельянц, О. Г. Бурдо. – Одесса: Издательство “Друк”, 2007. – 208 с.
  7. Сорокопуд, А. Ф. Исследование физико-химических свойств экстрактов черноплодной рябины [Текст] / А. Ф. Сорокопуд, А. С. Мустафина // Пиво и напитки. – 1997. – № 3. – С. 34–35.
  8. Карпенко, П. О. Проблемы питания и здоровья. В кн. Биологически активные добавки и биопродукты [Текст] / П. О. Карпенко. – К.: Нора-принт, 2000. – С. 3–8.
  9. Кудряшова, А. А. Пища XXI века и особенности ее создания [Текст] / А. А. Кудряшова // Пищевая промышленность. – 1999. – № 12. – С. 48–50.
  10. Домарецький, В. А. Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини [Текст] : підр. / В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський, М. Г. Михайлов; за ред. В. А. Домарецького. – Вінниця: Нова Книга Ю 2005. – 408 с.
  11. Черевко, О. І. Процеси і апарати харчових виробництв [Текст] : підр. / О. І. Черевко, А. М. Поперечний. – Харк. держ. акад. технол. та орг. харчування. – Харків, 2002. – 420 с.
  12. Mustafina, A. S. (1999). Development of technology of fruit extracts for use in the manufacture of dairy products. Kemerovo, 18.
  13. Domarecki, V. A. (1990). Production of concentrates, extracts and beverages. Kiev, 250.
  14. Burachevsky, I. I., Skripnikov, K. I. (1981). Modern methods of producing semi-finished distillery, 136.
  15. Tutelian, V. A. (2005). Your health - in your hands, 6–8.
  16. Babanin, A. A. (2001). The modern structure of power and its correction in order to prevent diseases century. Simferopol, 4–6.
  17. Osipova, L. A., Kaprelyants, L. V., Burdo, O. G. (2007). Functional drinks. Odessa, 208.
  18. Sorokopud, A. F., Mustafina, A. S. (1997). Study of physicochemical properties extracts chokeberry, 34–35.
  19. Karpenko, P. O. (2000). Nutrition and health. In the book. Dietary supplements and organic products, 3–8.
  20. Kudryashov, A. A. (1999). Food XXI century and especially its creation, 48–50.
  21. Domaretsky, V. A., Pribilsky, V. L., Mikhailov, M. G. (2005). Technology extracts, concentrates and beverage products from vegetable raw materials. Vinnitsa, 408.
  22. Tcherevko, O. I., Poperechniy, A. M. (2002). Process and apparatus nutritive productions. Kharkov, 420.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-04-25

Як цитувати

Миронов, Д. А. (2014). Дослідження інфрачервоних спектрів екстрактів з плодів шипшини, обліпихи та калини. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(12(68), 51–55. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.23705

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв