Математичне моделювання процесів механічного оброблення дисперсних органічних матеріалів
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.23718Ключові слова:
дисперсні матеріали, математична модель, тверда фаза, перероблення, деформування, визначальні співвідношенняАнотація
Представлено концепцію побудови математичної моделі поведінки дисперсних систем у нерівноважних процесах харчових виробництв. Сформульовано математичну постановку крайової задачі механіки для дисперсних вологонасичених середовищ. Розроблено методи розв’язання поставленої задачі з використанням методів скінчених елементів по просторовим параметрам і скінчених різниць по аргументу часу. Виконано програмну реалізацію розроблених.
Посилання
- Wang, Zhengfu Mathematical modeling on hot air drying of thin layer apple pomace [Text] / Zhengfu Wang, Junhong Sun, Xiaojun Liao, Fang Chen, Guanghua Zhao, Jihong Wu, Xiaosong Hu // Food Research International. – 2007. – Vol. 40, Issue 1. – P. 39–46.
- Purlis, Emmanuel Modelling the browning of bread during baking [Text] / Emmanuel Purlis, Viviana O. Salvadori // Food Research International. – 2009. – Vol. 42, Issue 7. – P. 865–870.
- Fois, Simonetta Rheology and microstructure of bimodal particulate dispersions: Model for foods containing fat droplets and starch granules [Text] / Simonetta Fois, Costantino Fadda, Roberto Tonelli, Manuela Sanna, Pietro Paolo Urgeghe, Tonina Roggio, Pasquale Catzeddu // Food Research International. – 2012. – Vol. 48, Issue 2. – P. 641–649
- Fischer, Peter Rheology of food materials [Text] / Peter Fischer, Erich J. Windhab // Current Opinion in Colloid & Interface Science. – 2011. – Vol. 16, Issue 1. – P. 36–40.
- Rindyuk, D. V. Information technology in designing high-performance equipment for biomass compacting [Text] / D. V. Rindyuk, S. Y. Lementar // Journal Food and Environment Safety of the Suceava University. – 2012. – Vol. XII, Issue 2. – P. 115–122
- Валентас, К. Д. Пищевая инженерия: справочник с примерами расчетов: Пер.с англ. [Текст] / К. Д. Валентас, Є. Ротштейн, Р.П. Сингх // С.Пб.: Профессия, 2004. – 848 с.
- Штефан, Є. В. Дослідження структурно-механічних властивостей дисперсних матеріалів рослинного походження [Текст] / Є. В. Штефан, Д. В. Риндюк // Вісник Вінницького національного аграрного університету. Збірник наук. праць. Серія: Технічні науки. – 2012. – Т.1, № 10 – С. 59–67
- Rindyuk, D. V. The method of determination of the optimal parameters of dispersed materials granulation through consolidation [Text] / D. V. Rindyuk, S. Y. Lementar // Food and Environment Safety - Journal of Faculty of Food Engineering, Ştefan cel Mare University – Suceava. – 2012. – Vol. XI, Issue 2. – P. 15–18
- Pai, P.-F. Forecasting regional electricity load based on recurrent support vector machines with genetic algorithms [Text] / P.-F. Pai, W. C. Hong // Electric Power Systems Research. – 2005. – Vol. 74. – P. 417–425
- Mohamed, Ibrahim O. Simultaneous estimation of thermal conductivity and volumetric heat capacity for solid foods using sequential parameter estimation technique [Text] / Ibrahim O. Mohamed // Food Research International. – 2009. – Vol. 42, Issue 2. – P. 231–236.
- Wang, Z., Sun, J., Xiaojun Liao, Chen, F., Zhao, G., Wu, J., Hu, X. (2007). Mathematical modeling on hot air drying of thin layer apple pomace. Food Research International, Vol. 40, Issue 1, 39–46.
- Purlis, E., Salvadori, Viviana O. (2009). Modelling the browning of bread during baking. Food Research International, Vol. 42, Issue 7, 865–870.
- Fois, S., Fadda, C., Tonelli, R., Sanna, M., Paolo, P., Roggio, T., Catzeddu, P. (2012). Rheology and microstructure of bimodal particulate dispersions: Model for foods containing fat droplets and starch granules. Food Research International, Vol. 48, Issue 2, 641–649.
- Fischer, P., Erich, J. W. (2011). Rheology of food materials. Current Opinion in Colloid & Interface Science, Vol. 16, Issue 1, 36–40.
- Rindyuk, D. V., Lementar, S. Y. (2013). Information technology in designing high-performance equipment for biomass compacting. Journal Food and Environment Safety of the Suceava University, Vol. XII, Issue 2, 115–122.
- Valentas, C., Roshtein, E., Singh, R. (2004). Food engineering: a handbook with examples of calculations. Profession, 848.
- Shtefan, E., Rindyuk, D. (2012). The study of structural and mechanical properties of plant dispersed materials. Journal of Vinnytsia National Agrarian University: Engineering, Vol. 10, Issue 1, 59–67.
- Rindyuk, D. V., Lementar, S. Y. (2012). The method of determination of the optimal parameters of dispersed materials granulation through consolidation. Food and Environment Safety - Journal of Faculty of Food Engineering, Ştefan cel Mare University – Suceava, Vol. XI, Issue 2, 15–18.
- Pai, P.-F., Hong, W. C. (2005). Forecasting regional electricity load based on recurrent support vector machines with genetic algorithms. Electric Power Systems Research, Vol. 74, 417–425.
- Mohamed, Ibrahim O. (2009). Simultaneous estimation of thermal conductivity and volumetric heat capacity for solid foods using sequential parameter estimation technique. Food Research International, Vol. 42, Issue 2, 231–236.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Євген Васильович Штефан, Дмитро Вікторович Риндюк, Сергій Віталійович Кадомський
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.