ВИЗНАЧЕННЯ СОРБЦІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПАКУВАЛЬНИХ ПЛІВОК МЕТОДОМ ЯМР-АНАЛІЗУ

Автор(и)

  • А.А. Дубініна Кафедра товарознавства та експертизи товарів Харківський державний університет харчування і торгівлі, Україна
  • О.Г. Дьяков Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування і торгівлі, Україна
  • О.С. Круглова Кафедра товарознавства та експертизи товарів Харківський державний університет харчування і торгівлі, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.2986

Ключові слова:

хітозан, плівка, нерозчинний

Анотація

Розглянуто питання щодо створення пакувальних плівок на основі природних компонентів. У роботі наведено результати можливої модифікації пакувальних плівок для отримання водонерозчинних матеріалів. Досліджено сорбційні властивості хітозанових плівок методом ЯМР-аналізу.

Біографії авторів

А.А. Дубініна, Кафедра товарознавства та експертизи товарів Харківський державний університет харчування і торгівлі

Кандидат технічних наук, професор, завідуюча кафедрою

О.Г. Дьяков, Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування і торгівлі

Кандидат технічних наук, доцент

О.С. Круглова, Кафедра товарознавства та експертизи товарів Харківський державний університет харчування і торгівлі

Аспірант

Посилання

  1. Дубініна А.А., Круглова О.С., Дубініна С.О. Вивчення стійкості хітозанових плівок у модельному середовищі // Сучасні проблеми тари та паковання споживчих товарів [Текст]: науково-практична конференція, 25 листопада 2009 р.: [тези] / редкол.: В.П. Черних [та ін.] – Харків: НФУ, 2009.
  2. Кулиш Е.И., Чернова В.В., Володина В.П. Ферментативное разложение пленочных покрытий на основе хитозана [Текст] // Пластические массы. – 2008. - №9. – С. 42-45.
  3. Блюмих Б. Основы ЯМР [Текст]. – М.: Техносфера, 2007. – 160 с.
  4. Дубініна А.А., Летута Т.М., Круглова О.С. Залежність в’язкості плівкоутворюючих розчинів від концентрації полімеру та пластифікатору [Текст] // Товарознавство та торгівельне підприємництво: фахова професіоналізація, дослідження, інновації: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (15-16 квітня 2009 р., м. Київ) / відп. ред. А.А. Мазаракі. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2009. – С. 225-227.
  5. Гальбрайх Л.С. Хитин и хитозан: строение, свойства, применение [Текст]. – М.: ХИМИЯ, 2001. – 525 с.
  6. Інструкція по санітарно-хімічному дослідженню виробів, виготовлених з полімерних та інших синтетичних матеріалів, призначених для контакту з харчовими продуктами №880-71 від 02.02.1971 р.
  7. Дероум Э. Современные методы ЯМР для химических исследований [Текст]. – М.: Мир, 1992. – 402 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-07-30

Як цитувати

Дубініна, А., Дьяков, О., & Круглова, О. (2010). ВИЗНАЧЕННЯ СОРБЦІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПАКУВАЛЬНИХ ПЛІВОК МЕТОДОМ ЯМР-АНАЛІЗУ. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(5(46), 60–62. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.2986