Коротка технологічна оцінка досліджуваних столових сортів винограду середнього і пізнього строку дозрівання

Автор(и)

  • Ирина Викторовна Тарабрина Київський національний торговельно-економічний університет вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51061

Ключові слова:

виноград, хімічний склад, сорт столового винограду, технологічна характеристика

Анотація

Проведені дослідження з вивчення господарської характеристики, хімічним складом і технологічними характеристиками сортів столового винограду Асма, Італія, Карабурну, Мускат олександрійський, Восток, Красуня Цеглера, Мускат гамбурзький, Одеський сувенірний, Мікеле Пальеро, Чауш мускатний у 2014 році. На підставі проведених експериментальних досліджень визначена коротка технологічна оцінка даних сортів, вивчені основні критерії: органолептичну характеристику сортів, хімічний та механічний склад.

Біографія автора

Ирина Викторовна Тарабрина, Київський національний торговельно-економічний університет вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156

Аспірант (здобувач)

Кафедра товарознавства та експертизи продуктів харчування

Посилання

  1. Abdullaev, M. I., Dzheneev, S. Ju., Ignatjuk, M. S. (1991). Optimal'nye varianty ispol'zovanija vinograda v Azerbajdzhane. Baku: Azerbajdzhan, 58.
  2. Avidzba, A. M. (2000). Osnovnye napravleniya razvitiya vinogradarstva i vinodeliya Kryma. Yalta, 30.
  3. Tibejkina, G. A., Arzumanov, V. A., Hajdarkulov, G. I. et. al. (1984). Ampelografiya Uzbekistana: Opisanie sortov vinograda. Tashkent: Uzbekistan, 144.
  4. Vinogradarstvo i vinodelie: Sbornik nauchnyh trudov NIViV «Magarach». Vol. 37 (2007). Yalta: Magarach, 160.
  5. Dzheneev, S. Yu. (1978). Hranenie stolovogo vinograda v hazyajstvah. Moscow: Kolos, 128.
  6. Dokuchaeva, E. N. (1981). Uluchshenie sortimenta vinograda na Ukraine mktodami selekcii. Vinogradarstvo i vinodelie, 24, 19–25.
  7. Aliev, A. M., Kravchenko, L. V., Naumova, L. G., Ganich, V. A. (2006). Donskie aborigennye sorta vinograda. VNIIViV im. Ya. I. Potapenko Rossel'hozakademii. Novocherkassk, 84.
  8. Zvjagin, A. S., Troshin, L. P. (2010). Molekuljarno-geneticheskie issledovanija dikorastushhego vinograda Severnogo Kavkaza. Trudy KubGAU, 4 (25), 114–118.
  9. Kravchenko, L. V. (2006). Sistema proizvodstva posadochnogo materiala vysshih kategorij kachestva. Novocherkassk, VNIIViV im. Ya. I. Potapenko, 70.
  10. Krasohina, S. I., Hisamutdinov, A. F. (2009). Stolovye sorta vinograda (spravochnoe posobie). Izdanie vtoroe, dopolnennoe. Rostov-na-Donu, 36.
  11. Lyannij, O. D. et. al. (2002). SHlyahi vdoskonalennya promislovogo sortimentu vinogradu v Ukrainі. Sad, vinograd і vino Ukraini, 3-4, 32–35.
  12. Petrov, V. S., Talash, A. I. (2010). Ustojchivost' sortov vinograda k vrednym organizmam. Krasnodar, 46.
  13. Pritul's'ka, N. V., Rudavs'ka, G. B., Koltunov, V. A. et. al. (2007). Prodovol'chі tovari (laboratornij praktikum): Navch.posіb P 78. Kyivskii natcionalnii torgovo-ekonomichnii universitet, 505.
  14. Halalmagomedov, M. A., Agaragimov, M. R., Zagirov, N. G. (2010). Prognoz i strategija ustojchivogo razvitija vinogradarstva Respubliki Dagestan. Strategija ustojchivogo razvitija i innovacionnye tehnologii v sadavodstve i vinogradarstve. Mahachkala: FGOU VPO «DSHA», 231–237.
  15. Radchevskij, P. P., Troshin, L. P. (2010). Novacii vinogradarstva Rossii. 15. Bessemjannye sorta vinograda. Nauchnyj zhurnal KubGAU, 02 (56).
  16. Tarabrіna, І. V. (2009). Konkurentospromozhnіst' sortіv stolovogo vinogradu. Tovari і rinki. Mіzhnarodnij naukovo-praktichnij zhurnal, 2, 96–101.
  17. Troshin, L. P. (2009). Istorija vinogradarstva i vinodelija. Moscow: VNIIPBVP, 304–305.
  18. Troshin, L. P. (2010). O metode klonovoj selekcii vinograda prof. A. S. Merzhaniana. Obespechenie ustojchivogo proizvodstva vinogradovinodel'cheskoj otrasli na osnove sovremennyh dostizhenij nauki. Materialy mezhdunarodnoj nauchno-prakticheskoj konferencii, posvjashhennoj 125-letiju professora A. S. Merzhaniana. Anapa: GNU Anapskaja ZOS ViV CKZNIISiV, 326–329.
  19. Troshin, L. P. (2010). Pechatnye raboty sotrudnikov GNU Krymskaja opytno-selekcionnaja stancija SKZNIISiV Rossel'hozakademii, opublikovannye v 2000–2009 gg. Bibliograficheskij ukazatel'. Krymsk, 58–62.
  20. Hisamutdinov, A. F. (2009). Formirovanie i obrezka kustov vinograda: nekotorye aspekty i nyuansy. Rostov-na-Donu, 72.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-10-15

Як цитувати

Тарабрина, И. В. (2015). Коротка технологічна оцінка досліджуваних столових сортів винограду середнього і пізнього строку дозрівання. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(11(77), 54–61. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51061

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв