Коротка технологічна оцінка досліджуваних столових сортів винограду середнього і пізнього строку дозрівання
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51061Ключові слова:
виноград, хімічний склад, сорт столового винограду, технологічна характеристикаАнотація
Проведені дослідження з вивчення господарської характеристики, хімічним складом і технологічними характеристиками сортів столового винограду Асма, Італія, Карабурну, Мускат олександрійський, Восток, Красуня Цеглера, Мускат гамбурзький, Одеський сувенірний, Мікеле Пальеро, Чауш мускатний у 2014 році. На підставі проведених експериментальних досліджень визначена коротка технологічна оцінка даних сортів, вивчені основні критерії: органолептичну характеристику сортів, хімічний та механічний склад.
Посилання
- Abdullaev, M. I., Dzheneev, S. Ju., Ignatjuk, M. S. (1991). Optimal'nye varianty ispol'zovanija vinograda v Azerbajdzhane. Baku: Azerbajdzhan, 58.
- Avidzba, A. M. (2000). Osnovnye napravleniya razvitiya vinogradarstva i vinodeliya Kryma. Yalta, 30.
- Tibejkina, G. A., Arzumanov, V. A., Hajdarkulov, G. I. et. al. (1984). Ampelografiya Uzbekistana: Opisanie sortov vinograda. Tashkent: Uzbekistan, 144.
- Vinogradarstvo i vinodelie: Sbornik nauchnyh trudov NIViV «Magarach». Vol. 37 (2007). Yalta: Magarach, 160.
- Dzheneev, S. Yu. (1978). Hranenie stolovogo vinograda v hazyajstvah. Moscow: Kolos, 128.
- Dokuchaeva, E. N. (1981). Uluchshenie sortimenta vinograda na Ukraine mktodami selekcii. Vinogradarstvo i vinodelie, 24, 19–25.
- Aliev, A. M., Kravchenko, L. V., Naumova, L. G., Ganich, V. A. (2006). Donskie aborigennye sorta vinograda. VNIIViV im. Ya. I. Potapenko Rossel'hozakademii. Novocherkassk, 84.
- Zvjagin, A. S., Troshin, L. P. (2010). Molekuljarno-geneticheskie issledovanija dikorastushhego vinograda Severnogo Kavkaza. Trudy KubGAU, 4 (25), 114–118.
- Kravchenko, L. V. (2006). Sistema proizvodstva posadochnogo materiala vysshih kategorij kachestva. Novocherkassk, VNIIViV im. Ya. I. Potapenko, 70.
- Krasohina, S. I., Hisamutdinov, A. F. (2009). Stolovye sorta vinograda (spravochnoe posobie). Izdanie vtoroe, dopolnennoe. Rostov-na-Donu, 36.
- Lyannij, O. D. et. al. (2002). SHlyahi vdoskonalennya promislovogo sortimentu vinogradu v Ukrainі. Sad, vinograd і vino Ukraini, 3-4, 32–35.
- Petrov, V. S., Talash, A. I. (2010). Ustojchivost' sortov vinograda k vrednym organizmam. Krasnodar, 46.
- Pritul's'ka, N. V., Rudavs'ka, G. B., Koltunov, V. A. et. al. (2007). Prodovol'chі tovari (laboratornij praktikum): Navch.posіb P 78. Kyivskii natcionalnii torgovo-ekonomichnii universitet, 505.
- Halalmagomedov, M. A., Agaragimov, M. R., Zagirov, N. G. (2010). Prognoz i strategija ustojchivogo razvitija vinogradarstva Respubliki Dagestan. Strategija ustojchivogo razvitija i innovacionnye tehnologii v sadavodstve i vinogradarstve. Mahachkala: FGOU VPO «DSHA», 231–237.
- Radchevskij, P. P., Troshin, L. P. (2010). Novacii vinogradarstva Rossii. 15. Bessemjannye sorta vinograda. Nauchnyj zhurnal KubGAU, 02 (56).
- Tarabrіna, І. V. (2009). Konkurentospromozhnіst' sortіv stolovogo vinogradu. Tovari і rinki. Mіzhnarodnij naukovo-praktichnij zhurnal, 2, 96–101.
- Troshin, L. P. (2009). Istorija vinogradarstva i vinodelija. Moscow: VNIIPBVP, 304–305.
- Troshin, L. P. (2010). O metode klonovoj selekcii vinograda prof. A. S. Merzhaniana. Obespechenie ustojchivogo proizvodstva vinogradovinodel'cheskoj otrasli na osnove sovremennyh dostizhenij nauki. Materialy mezhdunarodnoj nauchno-prakticheskoj konferencii, posvjashhennoj 125-letiju professora A. S. Merzhaniana. Anapa: GNU Anapskaja ZOS ViV CKZNIISiV, 326–329.
- Troshin, L. P. (2010). Pechatnye raboty sotrudnikov GNU Krymskaja opytno-selekcionnaja stancija SKZNIISiV Rossel'hozakademii, opublikovannye v 2000–2009 gg. Bibliograficheskij ukazatel'. Krymsk, 58–62.
- Hisamutdinov, A. F. (2009). Formirovanie i obrezka kustov vinograda: nekotorye aspekty i nyuansy. Rostov-na-Donu, 72.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Ирина Викторовна Тарабрина
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.