Розроблення технології биологічно цінного смузі з використання волоського горіха
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.51066Ключові слова:
технологія, смузі, волоський горіх, молочно-воскова стиглість, екстракти, гарбуз, аличаАнотація
Розглядається можливість використання волоського горіха молочно-воскової стиглості в технології смузі. Обґрунтовано вибір та проведено фізико-хімічні дослідження вихідної сировини та напівфабрикатів на її основі. Підтверджено компонентну сумісність гарбуза, аличі та горіхових добавок. На основі органолептичних досліджень визначено раціональний склад компонентів для смузі. Розроблено технологію напоїв. Досліджено їх фізико-хімічні та органолептичні показники.
Посилання
- Tjurikova, I. S. (2015). Tehnologija harchovoi' produkcii' z vykorystannjam volos'kogo goriha: teorija i praktyka. Poltava: PUET, 203.
- Siegrist, M., Shi, J., Giusto, A., Hartmann, C. (2015). Worlds apart. Consumer acceptance of functional foods and beverages in Germany and China. Appetite, 92, 87–93.
- Vidigal, M. C. T. R., Minim, V. P. R., Simiqueli, A. A., Souza, P. H. P., Balbino, D. F., Minim, L. A. (2015). Food technology neophobia and consumer attitudes toward foods produced by new and conventional technologies: A case study in Brazil. LWT – Food Science and Technology, 60 (2), 832–840. doi: 10.1016/j.lwt.2014.10.058
- Nunes, M. A., Costa, A. S. G., Barreira, J. C. M., Vinha, A. F., Alves, R. C., Rocha, A., Oliveira, M. B. P. P. (2016). How functional foods endure throughout the shelf storage? Effects of packing materials and formulation on the quality parameters and bioactivity of smoothies. LWT – Food Science and Technology, 65, 70–78. doi: 10.1016/j.lwt.2015.07.061
- Sloan, E. (2010). A Top 10 Functional Food Trends - From super-satiating smoothies to mood-enhancing bars, functional foods are targeting a broadening assortment of consumer health and wellness needs. Food technology. Chicago: Institute of Food Technologists, 64 (4), 22.
- Keenan, D. F., Brunton, N. P., Mitchell, M., Gormley, R., Butler, F. (2012). Flavour profiling of fresh and processed fruit smoothies by instrumental and sensory analysis. Food Research International, 45 (1), 17–25. doi: 10.1016/j.foodres.2011.10.002
- Mazaraki, A. A., Peresichnyj, M. I., Kravchenko, M. F. et. al.; Peresichnij, M. I. (Ed.) (2012). Tehnologija harchovyh produktiv funkcional'nogo pryznachennja. Second edition. Kyivskii natcionalnii torgovo-ekonomichnii universitet, 1116.
- Zatokovoj, F. T., Satina, L. F., Sajko, V. I., Joltuhovskij, M. K.; Vasjuta, V. M. (Ed.) (1986). Promyshlennaja kul'tura greckogo oreha. Kyiv: Urozhaj, 96.
- Arasimovich, V. V., Baltaga, S. V., Panomareva, N. P. (1970). Metody analiza pektinovyh veshhestv, gemicelljuloz i pektoliticheskih fermentov v plodah. Kishinev: RIO AN MSSR, 84.
- Tjurikova, I. S. (2013). Korysna model' № 77238, MPK V01D 11/02 Sposib otrymannja ekstraktu iz volos'kogo goriha molochno-vosko¬voi' stadii' styglosti. Declareted 01.2006, published 11.02.2013. Bjul. № 3, 4.
- Tjurikova, I. S. (2014). Korysna model' № 88192, MPK V01D 11/02 Sposib otrymannja biologichno aktyvnoi' dobavky iz volos'kogo goriha molochno-voskovoi' stadii' styglosti. Declareted 01.2006, published 11.03.2014. Bjul. № 5, 2.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Інна Станіславівна Тюрікова, Михайло Іванович Пересічний, Наталія Володимирівна Рогова
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.