Комплексне дослідження якості імуностимулюючого напою «Імуно плюс»
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.98199Ключові слова:
комплексна оцінка якості, імуностимулюючий напій, показники якості, профілактичний продуктАнотація
За допомогою методів теоретичної кваліметрії проведено комплексну оцінку якості імуностимулюючого напою «Імуно плюс». Представлена ієрархічна структура властивостей готової продукції, що включає органолептичні та фізико-хімічні показники, а також показники харчової і біологічної цінностей. Наведено розрахунки конкурентоспроможності отриманого напою за методикою моделювання
Посилання
- Lypovyy, D. V. (2016). Stvorennya funktsional'nykh produktiv kharchuvannya. Problemy formuvannya zdorovoho sposobu zhyttya u molodi. Odessa.
- Lishchenko, V. F. (2003). Mirovye resursy pishchevogo belka. Pishchevye ingredienty. Syr'e i dobavki, 1, 12–15.
- Telezhenko, L. M., Kashkano, M. A. (2014). Rozrobka tekhnolohiy kulinarnykh vyrobiv z kash zi zbalansovanym skladom. Kharchova promyslovist', 15, 61–66.
- Valevs'ka, L. O. (2012). Zernovi snidanky – produkty ozdorovchoho napryamu. Zbirnyk naukovykh prats'. Odessa: ONAKhT, 2, 62.
- Dzyuba, N. A., Valevskaya, L. A. (2017). Kompleksnaya ocenka kachestva kislorodnogo koktejlya «Glotok zdorov'ya». The scientific heritage. Budapest, Hungary, 9, 96–107.
- Dzyuba, N. A., Valevskaya, L. A., Zemlyakova, E. V. (2016). Kompleksnaya ocenka kachestva muchnogo konditerskogo izdeliya «Bul'bashka». Sciences of Europe, 2 (10), 101–108.
- Dzyuba, N. A., Prokopovich, A. S. (2016). Investigation of kinetic parameters of the dietary supplement “Amil-Ing”. Food and Raw Materials, 4 (2), 128–135. doi: 10.21179/2308-4057-2016-2-128-135
- Babij, N. V., Solov'eva, E. N., Pomozova, V. A., Kiseleva, T. F. (2013). Toniziruyushchie napitki s funkcional'nymi svojstvami. Tekhnika i tekhnologiya pishchevyh proizvodstv, 3, 101–105.
- Kriger, O. V. (2014). Advantages of Porcine Blood Plasma as a Component of Functional Drinks. Food and Raw Materials, 2 (2), 26–31. doi: 10.12737/5456
- Holt, C., Carver, J. A., Ecroyd, H., Thorn, D. C. (2013). Invited review: Caseins and the casein micelle: Their biological functions, structures, and behavior in foods. Journal of Dairy Science, 96 (10), 6127–6146. doi: 10.3168/jds.2013-6831
- Flechsenhar, K., McAlindon, T. (2016). Change in Serum Biomarkers in Patients with Osteoarthritis treated with Collagen Hydrolysate: Results of a Prospective Randomized Study. Journal of Arthritis, 5 (5). doi: 10.4172/2167-7921.1000219
- Porfírio, Е., Fanaro, G. (2016). Collagen supplementation as a complementary therapy for the prevention and treatment of osteoporosis and osteoarthritis: a systematic review. Revista Brasileira de Geriatria e Gerontologia, 19 (1), 153–164. doi: 10.1590/1809-9823.2016.14145
- Jelen, P., Currie, R., Kadis, V. W. (1987). Compositional Analysis of Commercial Whey Drinks. Journal of Dairy Science, 70 (4), 892–895. doi: 10.3168/jds.s0022-0302(87)80089-9
- Mardar, M., Zhygunov, D., Znachek, R. (2016). QFD methodology to develop a new health-conducive grain product. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2 (11 (80)), 42–47. doi: 10.15587/1729-4061.2016.65725
- Telezhenko, L. M., Kushnir, N. A. (2012). Pat. No. 79357 UA. Sposib oderzhannya kolahenovoho preparatu. MPK A23 J 1/04 (2006.01.01). No. u201209751; declareted: 13.08.2012; published: 25.04.2013, Bul. No. 8.
- Dzyuba, N., Telezhenko, L., Valevskaya, L., Zemlyakova, E. (2017). Integrated Approach to the Assessment of the Quality of Immunostimulatory Beverage "Immuno Plus". EUREKA: Life Sciences, 2, 15–26. doi: 10.21303/2504-5695.2017.00319
- Telezhenko, L. M., Dzyuba, N. A., Kashkano, M. A., Valevs'ka, L. O. (2016). Osnovy naukovykh doslidzhen'. Kherson: Hrin' D. S., 192.
- Zharkov, Yu., Tsytsyliano, O. (2005). Systemy upravlinnya yakistyu: monitorynhu roboty orhaniv otsinky z vykorystannyam metodu Kharinhtona. Standartyzatsiya, sertyfikatsiya, yakist', 1, 24–27.
- Galichev, A. V., Rabinovich, G. O., Primakov, M. I., Sinicin, M. M. (1983). Prikladnye voprosy kvalimetrii. Moscow: Izd-vo standartov, 136.
- Baydakova, I. M., Koshchiy, O. V. (2000). Otsinka konkurentospromozhnosti tovariv na Ukrayini. Vymiryuval'na ta obchyslyuval'na tekhnika v tekhnolohichnykh protsesakh, 4, 174–178.
- Roberfroid, M. (2005). Inulin-Type Fructans: Functional Food Ingredients. CRC Press, 402. doi: 10.1201/9780203504932
- Baydakova, I. M. (2010). Formuvannya konkurentospromozhnosti produktsiyi na osnovi pidvyshchennya yakosti. Zb. nauk. prats'. Luts'k: LNTU, 24–30.
- Mardar, M. R., Valevs'ka, L. O. (2010). Kompleksna tovaroznavcha otsinka yakosti novykh vydiv ekstrudovanykh zernovykh produktiv pidvyshchenoyi kharchovoyi tsinnosti. Zernovi produkty i kombikormy, 1, 19–22.
- Lebedev, E. V., Savateev, E. V. (2002). Konkurentosposobnost' innovacionnyh tovarov. Pishchevaya promyshlennost', 1, 16–17.
- Omel'chenko, N. V., Huba, L. M. (2009). Rozrobka prohramy dlya vyznachennya kompleksnoho pokaznyka yakosti tovariv. Zbirnyk naukovykh prats' Tovaroznavstvo ta innovatsiyi. Donets'k: DonNUET, 4–9.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Nadya Dzyuba, Liubov Telezhenko, Liudmyla Valevskaya, Elena Zemlyakova
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.