Комплексне дослідження якості імуностимулюючого напою «Імуно плюс»

Автор(и)

  • Nadya Dzyuba Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0001-6609-3965
  • Liubov Telezhenko Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0001-6675-2625
  • Liudmyla Valevskaya Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0003-0511-5643
  • Elena Zemlyakova Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0002-9046-767X

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.98199

Ключові слова:

комплексна оцінка якості, імуностимулюючий напій, показники якості, профілактичний продукт

Анотація

За допомогою методів теоретичної кваліметрії проведено комплексну оцінку якості імуностимулюючого напою «Імуно плюс». Представлена ієрархічна структура властивостей готової продукції, що включає органолептичні та фізико-хімічні показники, а також показники харчової і біологічної цінностей. Наведено розрахунки конкурентоспроможності отриманого напою за методикою моделювання

Біографії авторів

Nadya Dzyuba, Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування

Liubov Telezhenko, Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Доктор технічних наук, професор

Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування

Liudmyla Valevskaya, Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Кандидат технічних наук

Кафедра технології зберігання зерна

Elena Zemlyakova, Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Асистент

Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування 

Посилання

  1. Lypovyy, D. V. (2016). Stvorennya funktsional'nykh produktiv kharchuvannya. Problemy formuvannya zdorovoho sposobu zhyttya u molodi. Odessa.
  2. Lishchenko, V. F. (2003). Mirovye resursy pishchevogo belka. Pishchevye ingredienty. Syr'e i dobavki, 1, 12–15.
  3. Telezhenko, L. M., Kashkano, M. A. (2014). Rozrobka tekhnolohiy kulinarnykh vyrobiv z kash zi zbalansovanym skladom. Kharchova promyslovist', 15, 61–66.
  4. Valevs'ka, L. O. (2012). Zernovi snidanky – produkty ozdorovchoho napryamu. Zbirnyk naukovykh prats'. Odessa: ONAKhT, 2, 62.
  5. Dzyuba, N. A., Valevskaya, L. A. (2017). Kompleksnaya ocenka kachestva kislorodnogo koktejlya «Glotok zdorov'ya». The scientific heritage. Budapest, Hungary, 9, 96–107.
  6. Dzyuba, N. A., Valevskaya, L. A., Zemlyakova, E. V. (2016). Kompleksnaya ocenka kachestva muchnogo konditerskogo izdeliya «Bul'bashka». Sciences of Europe, 2 (10), 101–108.
  7. Dzyuba, N. A., Prokopovich, A. S. (2016). Investigation of kinetic parameters of the dietary supplement “Amil-Ing”. Food and Raw Materials, 4 (2), 128–135. doi: 10.21179/2308-4057-2016-2-128-135
  8. Babij, N. V., Solov'eva, E. N., Pomozova, V. A., Kiseleva, T. F. (2013). Toniziruyushchie napitki s funkcional'nymi svojstvami. Tekhnika i tekhnologiya pishchevyh proizvodstv, 3, 101–105.
  9. Kriger, O. V. (2014). Advantages of Porcine Blood Plasma as a Component of Functional Drinks. Food and Raw Materials, 2 (2), 26–31. doi: 10.12737/5456
  10. Holt, C., Carver, J. A., Ecroyd, H., Thorn, D. C. (2013). Invited review: Caseins and the casein micelle: Their biological functions, structures, and behavior in foods. Journal of Dairy Science, 96 (10), 6127–6146. doi: 10.3168/jds.2013-6831
  11. Flechsenhar, K., McAlindon, T. (2016). Change in Serum Biomarkers in Patients with Osteoarthritis treated with Collagen Hydrolysate: Results of a Prospective Randomized Study. Journal of Arthritis, 5 (5). doi: 10.4172/2167-7921.1000219
  12. Porfírio, Е., Fanaro, G. (2016). Collagen supplementation as a complementary therapy for the prevention and treatment of osteoporosis and osteoarthritis: a systematic review. Revista Brasileira de Geriatria e Gerontologia, 19 (1), 153–164. doi: 10.1590/1809-9823.2016.14145
  13. Jelen, P., Currie, R., Kadis, V. W. (1987). Compositional Analysis of Commercial Whey Drinks. Journal of Dairy Science, 70 (4), 892–895. doi: 10.3168/jds.s0022-0302(87)80089-9
  14. Mardar, M., Zhygunov, D., Znachek, R. (2016). QFD methodology to develop a new health-conducive grain product. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2 (11 (80)), 42–47. doi: 10.15587/1729-4061.2016.65725
  15. Telezhenko, L. M., Kushnir, N. A. (2012). Pat. No. 79357 UA. Sposib oderzhannya kolahenovoho preparatu. MPK A23 J 1/04 (2006.01.01). No. u201209751; declareted: 13.08.2012; published: 25.04.2013, Bul. No. 8.
  16. Dzyuba, N., Telezhenko, L., Valevskaya, L., Zemlyakova, E. (2017). Integrated Approach to the Assessment of the Quality of Immunostimulatory Beverage "Immuno Plus". EUREKA: Life Sciences, 2, 15–26. doi: 10.21303/2504-5695.2017.00319
  17. Telezhenko, L. M., Dzyuba, N. A., Kashkano, M. A., Valevs'ka, L. O. (2016). Osnovy naukovykh doslidzhen'. Kherson: Hrin' D. S., 192.
  18. Zharkov, Yu., Tsytsyliano, O. (2005). Systemy upravlinnya yakistyu: monitorynhu roboty orhaniv otsinky z vykorystannyam metodu Kharinhtona. Standartyzatsiya, sertyfikatsiya, yakist', 1, 24–27.
  19. Galichev, A. V., Rabinovich, G. O., Primakov, M. I., Sinicin, M. M. (1983). Prikladnye voprosy kvalimetrii. Moscow: Izd-vo standartov, 136.
  20. Baydakova, I. M., Koshchiy, O. V. (2000). Otsinka konkurentospromozhnosti tovariv na Ukrayini. Vymiryuval'na ta obchyslyuval'na tekhnika v tekhnolohichnykh protsesakh, 4, 174–178.
  21. Roberfroid, M. (2005). Inulin-Type Fructans: Functional Food Ingredients. CRC Press, 402. doi: 10.1201/9780203504932
  22. Baydakova, I. M. (2010). Formuvannya konkurentospromozhnosti produktsiyi na osnovi pidvyshchennya yakosti. Zb. nauk. prats'. Luts'k: LNTU, 24–30.
  23. Mardar, M. R., Valevs'ka, L. O. (2010). Kompleksna tovaroznavcha otsinka yakosti novykh vydiv ekstrudovanykh zernovykh produktiv pidvyshchenoyi kharchovoyi tsinnosti. Zernovi produkty i kombikormy, 1, 19–22.
  24. Lebedev, E. V., Savateev, E. V. (2002). Konkurentosposobnost' innovacionnyh tovarov. Pishchevaya promyshlennost', 1, 16–17.
  25. Omel'chenko, N. V., Huba, L. M. (2009). Rozrobka prohramy dlya vyznachennya kompleksnoho pokaznyka yakosti tovariv. Zbirnyk naukovykh prats' Tovaroznavstvo ta innovatsiyi. Donets'k: DonNUET, 4–9.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-04-29

Як цитувати

Dzyuba, N., Telezhenko, L., Valevskaya, L., & Zemlyakova, E. (2017). Комплексне дослідження якості імуностимулюючого напою «Імуно плюс». Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(10 (86), 4–11. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.98199

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв